" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Πογκρόμ : Η Μονή Κουτλουμουσίου ΚΑΤΑΣΧΕΙ τα αυτοκίνητα όσων μοναχών διέκοψαν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΕΓΓΡΑΦΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

Αποκαλύψαμε χθες βράδυ (εδώτο πογκρόμ που γίνεται τις τελευταίες ημέρες από την Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, σε βάρος ευλαβών αγιορειτών πατέρων.


Σήμερα αποκαλύπτουμε έγγραφο με το οποίο η Μονή αναθέτει στις αστυνομικές αρχές να ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ τα αυτοκίνητα των πατέρων, εκμεταλλευόμενοι το ότι κάθε αυτοκίνητο στο Άγιο Όρος τυπικά είναι γραμμένο σε κάποια μονή.

Δείτε το έγγραφο:

Όπως αποκαλύψαμε χθες, το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων, έχει ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ενώ ο μοναχός που το είχε αγοράσει, αφού του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο του, ΠΡΟΣΗΧΘΗ για 4 ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους!
Αντίστοιχα απαιτούν και προσπαθούν να ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ τα κελιά των πατέρων και κάθε περιουσιακό τους στοιχείο προς όφελος της Μονής. 


Δύο πατέρες που επίσης διέκοψαν την μνημόνευση, οι οποίοι διέμεναν ΕΝΤΟΣ του μοναστηριού, δέχθηκαν επίσης απίστευτες πιέσεις και εκβιασμούς. 
Ο ένας τους, 23 χρόνια μοναχός στο μοναστήρι, νηστικός, χωρίς πρόσβαση στο κελί του - από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 21/4/2017, αναγκάζεται να κυκλοφορεί και να ζει με ένα σακίδιο, εκλιπαρώντας στέγη και τροφή από άλλους πατέρες και φιλοξενούμενος από δω κι από κει. 
Ακόμη και σκυλιά να ήταν οι ευλαβείς αυτοί πατέρες θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση.


Δείχνουν την "αγάπη" τους σε όλους τους αιρετικούς και συμπροσεύχονται μαζί τους (η ποινή γι αυτό είναι καθαίρεση), αλλά για τους ευσεβείς πατέρες που αρνούνται να αποδεχθούν την αίρεση του οικουμενισμού,  ΚΑΘΟΛΟΥ οίκτος.



ΥΓ 1. Ηγούμενε της Κουτλουμουσίου Χριστόδουλε,
Στο έγγραφο ΑΙΤΗΜΑ  ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ του μοναστηριού, ξεχάσατε να γράψετε μία φράση: 
Ξεχάσατε το "Χριστός Ανέστη". 
Δυστυχώς .., για κάποιους "ρασοφόρους", ΔΕΝ αναστήθηκε ο Χριστός. Η καρδιά τους ξεχειλίζει μίσος. Σπατάλησαν όλες τις ημέρες του Πάσχα για να βρούνε τρόπο να τιμωρήσουν και να εκβιάσουν πατέρες. Έχουν εξαντλήσει κάθε μέσο ... Μας δίνουν την εντύπωση ότι τους έχει κατακυριεύσει ο σατανάς.


Παρακαλούμε τους χιλιάδες φίλους αναγνώστες να ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ το νέο πογκρόμ. 
Ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε ποιοι κρύβονται πίσω από τα "αγαπητικά" χαμόγελα, τις μειλίχιες μάσκες και τις προβιές.  


ΥΓ 2. Το πογκρόμ σε βάρος της Μονής Εσφιγμένου (εδώ), που σταδιακά τους ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΟΛΟΥΣ τους τραπεζικούς λογαριασμούς, όλα τα διαμερίσματα (τελευταίο το κονάκι στην Θεσσαλονίκη) και όσα οχήματα ή βάρκες μπόρεσαν να βρουν, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. 

Ενορχηστρωτής, παραμένει Ο ΙΔΙΟΣ. η μασονοκίνητη αίρεση του Οικουμενισμού : η παγκοσμιοποίηση στην εκκλησία μας.


Διαβάστε για διώξεις-εκβιασμούς που προηγήθηκαν και σε άλλες μονές (Χιλανδαρίου, Μεγίστης Λαύρας κλπ), στην
ετικέτα μας "Διώξεις Αγιορειτών" (50 αναρτήσεις από τον Ιούλιο 2017, αμέσως μετά την (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης, οπότε και ξεκίνησαν οι διώξεις).


"Ποῦ σου, θάνατε, τό κέντρον; 
Ποῦ σου, ἅδη, τό νῖκος;
Ἀνέστη Χριστός καί σύ καταβέβλησαι.
Ἀνέστη Χριστός καί πεπτώκασι δαίμονες."




46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτη ειναι η μεγαλη αγαπη ουτε τα πρωσχηματα δεν κρατησαν διανυουμε τις ημερες του πασχα και λυσωμανουν οι εθχροι της ορθοδοξιας μηπως τα δουνε αυτα καπιοι και ξυπνησουν οι πατερες αυτοι ειναι συγχρονοι ομολογητες που διωκωντε για την Πιστη αλοιμονο σε ολους αυτους που κηνηγουνε τους πατερες εχουν μετρατεψει το τοπο της Παναγιας σε αντρο οικουμενιστων και τοπο βασανηστηριων αισχος και ντροπμη θα επαιμβει σε λιγο η δικαιοσυνη του θεου να σηκωθουν να φυγουν δεν ειναι αξιοι να ειναι στο αγιο ορος να πανε να γινουν υποτακτικοι του βαρθολομαιου αλεξιος κ

Thessalonian είπε...

Χριστός Ανέστη!
Είναι αδιανόητο να βλέπεις τέτοια συμπεριφορά, τέτοια κακία από μοναχούς. Μοναχοί να κατατρέχουν και να διώκουν μοναχούς επειδή είναι ορθόδοξοι και αντιδρούν στα ολισθήματα ενός αιρεσιάρχη βάση ιερών κανόνων. Ακόμη κι αν οι πατέρες που αντιδρούν ήταν λάθος (που δεν είναι) θα έπρεπε ο ηγούμενος να δείξει πατρική αγάπη, να τους ακούσει, να προσπαθήσει να τους καταλάβει. Βλέπουμε όμως, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις θεολογικές, πως το μίσος και η κακία που έχουν μέσα τους, εκδηλώνονται, μαρτυρώντας ότι όλοι αυτοί οι διώκτες, πατριάρχες, δεσποτάδες, ηγούμενοι κτλ είναι μακριά από τον Θεό. Μιλούν για αγάπη, αλλά μόνο αγάπη δεν μαρτυρούν οι πράξεις τους αυτές. "Μακάριοι έστε, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι, ένεκεν εμού. Χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς". Μακάριος είσαι π. Μακάριε, εσύ και όλοι όσοι ομολογείτε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού έμπροσθεν των ανθρώπων και διώκεστε. Στεφάνια σας ετοιμάζονται. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη, να αντέξετε έως εσχάτων την κακία και το μένος του διαβόλου, που ότι και να γίνει θα τρώει τα μούτρα του συνέχεια γιατί "κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς". Μην τους φοβάστε Πατέρες και αδελφοί γιατί "αὐτοὶ ἔχουν τοὺς οἴκους καὶ ἐμεῖς τὸν ἔνοικο (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)".

Ανώνυμος είπε...

Παύεις να μνημονεύεις τον αιρετικό Πατριάρχη;
Σου παίρνουμε το αυτοκίνητο!


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;!
ΟΙ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΊΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ).
ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ..

Ανώνυμος είπε...

Απο τις αρχες του 2000 στην Ι.Μ. Εσφιγμένου εχουν αυτη την καθημερινότητα

The Cave Dweller είπε...


Μια ερώτηση :

Γιατί οι διωκόμενοι Πατέρες δεν πάνε να βρουν καταφύγιο στην Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Έχω την πεποίθηση ότι θα τους δεχθούν και θα τους βοηθήσουν.

Στο κάτω-κάτω για το ίδιο θέμα διώκονται.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο μοναχός οφείλει να μείνει στην μονή όπου έγινε η κουρά του.
Η λύση δεν είναι απλά να βρει ένα καταφύγιο για να βολευτεί αλλά να δώσει την μάχη να μην πέσει η Μονή του στα χέρια των αιρετικών Οικουμενιστών.

Θυμηθείτε πχ τους Αγιορείτες που μαρτυρούσαν επί Βέκκου. Νομίζετε αυτοί δεν τους πέρασε από το μυαλό να κρυφτούν; Οι Ορθόδοξοι ομολογούν την αλήθεια και αν χρειαστεί μαρτυρούν για αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δεν τα γνωριζετε καλα.Ομοναχος το πρωτο που πρεπει να κανει ειναι η υπακοη.Ξερετε αν αυτοι κανανε υπακοη΄.Τις προσπαθειες του γεροντα να τους συνετισει,το οτι δεν μετειχαν στα διακονηματα,οτι μονο αυτοι εχουν δικιο και δεν αναγνωριζαν κανενα απο τους αδελφους τους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μάλλον εσείς δεν τα γνωρίζετε καλά.
"Υπακοή" κάνει ο μοναχός κατά πάντα, εκτός από θέματα πίστεως.
Τότε οφείλει να ομολογεί την αλήθεια.

Πως ακριβώς τις πληροφορηθήκατε τις "προσπάθειες του γέροντα";
με τα τελεσίγραφα τις απειλές και τους εκβιασμούς;
Έτσι έκανε ο Χριστός; Απειλούσε και εκβίαζε; Εξαφάνιζε τις εφέσεις; Έβαζε αστυνομικούς να κατάσχουν αυτοκίνητα;

Ή έβαζε την αστυνομία να είναι παρόν κατά την παράνομη εισβολή τους σε κελιά. Μήπως μάθατε τις σημερινές εξελίξεις;
Εισέβαλαν στο κελί του π.Μακαρίου παραβιάζοντας την κλειδαριά.

Μετά από ένα σωρό αήθης κατηγορίες (μέχρι ναρκομανείς διέδιδαν ότι είναι οι ευσεβείς πατέρες που διέκοψαν την μνημόνευση, αντίστοιχες κατηγορίες διαδίδουν και για τους ελάχιστους ευσεβείς ιερωμένους στον κόσμο, που διέκοψαν τις μνημονεύσεις των δεσποτάδων τους), τώρα άρχισαν και άλλες; ότι τάχα δεν ήταν συνεπείς στα "διακονήματα";
Μα δεν ντρέπεστε καθόλου;
Ακόμη και επί Στάλιν, θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση οι ευσεβείς αγωνιστές πατέρες.

Από που γράψατε το σχόλιο; Από το ηγουμενείο της Μονής;
Πειθαρχείν δει Θεό ή ανθρώποις.

Ανώνυμος είπε...

Σταματήσατε τας επισκέψεις εις το Άγιον όρος γενικώς. Οι διαρροές χρημάτων από τα διαμονητήρια και μόνον θα είναι επώδυνες δι' αυτούς. Ενημερώσατε όλοι ατομικώς και συλλογικώς δια την κατάστασην και τον αντικαταστατικόν διωγμόν που υφίστανται οι πατέρες.

Ανώνυμος είπε...

Η παλαιοημερολογίτες της Εσφιγμένου είναι σχισματικοί και εκτός της αληθινής εκκλησίας του Χριστού. Οι αποτειχισμένοι εφαρμόζουσι την αγιοπατερική αποτείχιση όχι την χρονολατρεία των γοχικών.

The Cave Dweller είπε...

Προς Εφφαθά :

Κατά τα γραφόμενά σου, για σένα ο οικουμενισμός και ο αγώνας εναντίον του, εμφανίστηκε το έτος 2016-2017.

Εάν οι Εσφιγμενίτες είναι σχισματικοί και εκτός εκκλησίας αυτό σημαίνει ότι:

1) Σύμφωνα με σένα, ο αντίπαλος και διωκτης τους (ο Βαρθολομαίος) είναι εντός εκκλησίας.

2) Από τη στιγμή που θεωρείς τον Βαρθολομαίο εντός εκκλησίας αυτό σημαίνει ότι θεωρείς και αδελφές εκκλησίες όλα τα μέλη του ΠΣ"Ε".

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή στην ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ (υπό ορθόδοξο ένδυμα) ομάδα "Εφφαθά". Διαβάστε π.χ. εδώ να φρίξετε με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει: http://lordeffatha.blogspot.gr/2017/04/6.html
Παιδαγωγέ να τοποθετηθείς σε παρακαλώ, διότι σε θεωρούμε στήριγμα των Ορθοδόξων κι όχι δεκανίκι κακοδόξων.
Γιώργος Κιλκίς

The Cave Dweller είπε...

Να είσαι καλά Γιώργο από το Κιλκίς και σε ευχαριστώ για το link που ανέβασες. Τώρα εξηγούνται πολλές από τις "απόψεις" του Εφαθθά.

Έτσι πρέπει, να ξεσκεπάζονται οι κακόδοξοι για να τελειώνουμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Από μια γρήγορη ματιά:

Ενδ. - Αν σας ακούσει κάποιος θα σας νομίζει προτεστάντη μ' αυτά που λέτε. Αποδέχεστε τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Εφ. - Άστοχη η ερώτηση σας. Απολύτως τα ασπαζόμεθα και πολύ πιο ουσιαστικώς από τις επίσημες και κατεστημένες τοπικές πρώην ορθόδοξες ιεραρχίες. Η επιπολαία άποψη που εκφράζουσι τινές όταν ακούουσι κάτι δια πρώτην φοράν ονομάζοντας αυτό αιρετικό, παπικό, προτεσταντικό ή ό,τι άλλο, απλώς και μόνο επειδή δεν το γνωρίζουσι είναι ένα τραγικό φαινόμενο που δεικνύει την απόλυτη αμάθεια γύρωθεν των ζητημάτων της πίστεως μας. Ομολογούμε όσα απεφάσισαν οι άγιες επτά οικουμενικές Σύνοδοι για την πίστη μας, δεν συμβιβαζόμεθα σε κανένα θέμα δογματικό και αποκηρύσσουμε όσα απεκήρυξαν οι ως άνω Σύνοδοι.

http://lordeffatha.blogspot.gr/2017/02/4.html


Χωρίς να έχουμε διαβάσει αναλυτικά τι πρεσβεύουν κ χωρίς να τους γνωρίζουμε προσωπικά, μια πρώτη εντύπωση είναι ότι
προτείνουν κάποια ακραία πράγματα αν και δείχνουν να έχουν αγνό κίνητρο (στο αγνό κίνητρο καταγράφουμε πχ την συμμετοχή των πιστών στην λήψη αποφάσεων, στον περιορισμό των υπερβολών σε ψαλμωδίες).
Διαφωνούμε πχ με το να είναι έγγαμοι οι δεσποτάδες.
Αν γεμίσαμε "αρχιμανδριτάδες" που ονειρεύονται δεσποτικούς θρόνους και για να τους αποκτήσουν ξεφεύγουν τελείως, ας βρούμε άλλον τρόπο να τους περιορίσουμε.

Συμφωνούμε με κάποιες προτάσεις τους -κυρίως ως προς την "κατεύθυνση", όχι στο τι συγκεκριμένα προτείνουν και μάλλον διαφωνούμε με τις περισσότερες προτάσεις τους πχ
Δεν μπορούμε να καταργήσουμε όλο το βυζαντινό τυπικό αν κάποιοι δεσποτάδες και ψαλτάδες ξεσαλώνουν. Αν ξεσαλώνουν, ας τους μαζέψουμε.

Δεν θα τα καταργήσουμε όλα. Γι αυτό συμφωνούμε με κάποιες διαπιστώσεις τους αλλά διαφωνούμε στις προτάσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ ευχαριστώ για την απάντηση.
Κοιτάξτε τώρα στο απόσπασμα που βάλατε, πως αποκαλύπτονται (με κεφαλαία τα επίμαχα):
Ενδ. - Αν σας ακούσει κάποιος θα σας νομίζει προτεστάντη μ' αυτά που λέτε. Αποδέχεστε τα ΔΟΓΜΑΤΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας;
(Σχ. μα οι Προτεστάντες κυρίως την Ιερά Παράδοση πολέμησαν!)

Εφ. - Άστοχη η ερώτηση σας. Απολύτως τα ασπαζόμεθα και πολύ πιο ουσιαστικώς από τις επίσημες και κατεστημένες τοπικές πρώην ορθόδοξες ιεραρχίες. Η επιπολαία άποψη που εκφράζουσι τινές όταν ακούουσι κάτι δια πρώτην φοράν ονομάζοντας αυτό αιρετικό, παπικό, προτεσταντικό ή ό,τι άλλο, απλώς και μόνο επειδή δεν το γνωρίζουσι είναι ένα τραγικό φαινόμενο που δεικνύει την απόλυτη αμάθεια γύρωθεν των ζητημάτων της πίστεως μας. Ομολογούμε όσα απεφάσισαν οι άγιες επτά οικουμενικές Σύνοδοι ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ (σχ. άρα όχι όσα αποφάσισαν γενικώς, όπως π.χ. την αγαμία των Επισκόπων, με τον 12ο Κανόνα της 6ης Οικουμενικής), δεν συμβιβαζόμεθα σε κανένα θέμα ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ (σχ. με μη δογματικό, συμβιβάζονται) και αποκηρύσσουμε όσα απεκήρυξαν οι ως άνω Σύνοδοι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ελπίζουμε να δούνε τις επισημάνσεις σας και να απαντήσουν
(αν δηλαδή ήταν απλά λάθος έκφρασης ή πράγματι αρνούνται να αποδεχθούν όσα μη δογματικά θέματα αποφασίστηκαν από τις Συνόδους μας).

Θα τους το επισημάνουμε στο επόμενο σχόλιο τους για να τοποθετηθούν (γράφουν σχόλια πολύ συχνά).

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλά αδελφέ Κυριάκο.
Οι προτεσταντίζοντες αυτοί μισούν και τους Παλαιοημερολογίτες επειδή οι τελευταίοι υπερασπίζονται την Ιερά Παράδοση.
Δες εδώ ( http://lordeffatha.blogspot.gr/2016/06/blog-post_34.html ) τί γράφουν για την αλλαγή του ημερολογίου που όλοι ξέρουμε ότι έγινε για να εξυπηρετήσει τον Οικουμενισμό (με κεφαλαία πάλι τα επίμαχα):
"αυτή καθ' εαυτή η διόρθωση του ημερολογίου ήταν ένα ζήτημα καθαρώς επιστημονικό και μή ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ή θέμα πίστεως, όπως υποστήριξαν οι παλαιοημερολογίτες. Πουθενά δεν ορίζεται το ημερολόγιο ως ζήτημα ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ και σημασίας για την σωτηρία του Ορθοδόξου".

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 1ον.

Μάλλον εντοπίσαμε την κατηγορία εναντίον μας. Αναμενόμενον είναι οι αδαείς περί την εκκλησιαστικήν ιστορίαν των συνόδων να μας χαρακτηρίζουσιν προτεστάντες.

Δεν μας εγγίζει η άποψις των πολλών. Θα μιλήσωμεν καθαρώς και αφόβως αν και δεν είμεθα υποχρεωμένοι να μάθωμεν ημείς εις τους άλλους τα περί της σωτηρίας των αλλά οι ίδιοι πρέπει να ερευνούν την διδασκαλία των πατέρων.

Είμεθα σταθεροί ομολογητές όλων των ζητημάτων πίστεως. Δηλαδή όλα όσα αφορούσιν την σωτηρία μας, τα δόγματα, τα ασπαζόμεθα, τα ομολογούμε και τα κηρύττουμε. Όλα όσα δεν αφορούσιν την πίστη μας άρα και την την σωτηρία μας δεν έχωμεν ενδοιασμό να αλλάξουσιν όπως εγένετο πολλάκις εις την πορείαν της εκκλησίας εις την ιστορίαν.

Παράδειγμα, μέχρι και τον δεύτερον αιώνα οι πρεσβύτεροι και οι επίσκοποι ήταν το ένα και το αυτό. Επίσκοπος ήταν ένας πρεσβύτερος επικεφαλής των λοιπών της χριστιανικής κοινότητος. Ρωτήσατε οιονδήποτε καθηγητή πατρολόγον, ιστορικόν και ακαδημαϊκόν. Ανοίξατε οιανδήποτε εκκλησιαστικήν ιστορίαν.

Αν λοιπόν σήμερον οι επίσκοποι από απλοί προεδρεύοντες δια την τάξην της συζητήσεως, είναι δεσπότες με απεριόριστη σχεδόν εξουσία δεν σημαίνει ότι ημείς είμεθα υποχρεωμένοι να αποδεχόμεθα τον ρόλον αυτόν. Είμεθα αιρετικοί λοιπόν;

Άλλο παράδειγμα, τα άμφια έκαμαν την εμφάνιση τους εις την αρχήν του τρίτου αιώνος, προ της εποχής αυτής οι επίσκοποι, πρεσβύτεροι, διάκονοι εφορούσαν το ένδυμα όπου εφορούσαν όλοι οι άλλοι πιστοί. Μόνο σε κάποιες περιοχές της ρωμαικής αυτοκρατορίας κάποιοι και όχι όλοι οι επίσκοποι εφορούσαν ένα μάλλινο δέρμα προβάτου εις τον ώμον καθ' όλη την ημέρα και ουχί μόνον όταν έκαμαν την θεία λειτουργίαν. Τότε δεν έκαμαν θεία λειτουργία, δεν κατέβαινε το Άγιο Πνεύμα ν' αγιάσει τα τίμια δώρα; Αν λοιπόν επιστρέφαμε εις την ταπεινήν εκείνην εποχήν ποίο το πρόβλημα σας; Έχετε συνηθίσει τα πολυτελή άμφια και θα σας λείψουσιν οι στολές και τα ντυσήματα των επισκόπων από τους διάκους των; Ημείς όταν βλέπωμεν επισκόπους να δέχονται το ντύσιμο από δύο διάκους αλλάζωμεν την ματιά μας αμέσως. Ο Κύριος έπλυνε τα πόδια των μαθητών και ημείς ασχολούμεθα αν οι κληρικοί πρέπει να φορούσιν άμφια ή όχι; Η πιο φθηνή επισκοπική στολή κοστίζει 1000 ευρώ. Δια ποίον λόγον να την φοράει όταν ελληνόπουλα λυποθυμούσιν εις την τάξην από την πείναν; 1000 ευρώ είναι πολλά γεύματα. Πολλά. Οι χριστιανοί αγαπούσιν την ουσίαν ουχί τους τύπους.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 2ον.

Τρίτο παράδειγμα. Αγαμία επισκόπων. Οι επίσκοποι και οι άγαμοι πρεσβύτεροι έχουσιν το δικαίωμα να διεκδικήσουσιν επισκοπήν, οι έγγαμοι ουχί. Διατί αυτή η αντιβιβλική συμπεριφορά; Μας άφησαν οι απόστολοι τοιαύτην παράδοσην; Εις τις πομπές των κληρικών, ο αρχιμανδρίτης πχ 27 ετών είναι έμπροσθεν και ο λευκογένης παππούλλης που έδωσε εις την εκκλησίαν και την πατρίδα μας 6 τέκνα όπισθεν αυτού. Ημείς αυτήν την εκκλησιαστικήν ''τάξην'' την απορρίπτωμεν. Όλοι να έχουσιν δικαίωμα να γίνουσιν επίσκοποι είτε άγαμοι είτε έγγαμοι. Όσοι θέλουσιν να είναι άγαμοι να μένουσιν εις τις μονές των. Δια να είμεθα ξεκάθαροι το λέγωμεν ευθέως, ιερά παράδοσις δια όσους δεν το γνωρίζουσιν είναι όλες οι αποστολικές παραδόσεις. Δηλαδή όσες διδαχές είναι εντός Αγίας Γραφής. Οι πρεσβείες των αγίων, η τιμητική προσκύνησις των εικόνων και των λειψάνων, το τριαδικόν δόγμα, το χριστολογικόν δόγμα, το θεομητορικόν δόγμα, ο γάμος, η ιερωσύνη, η μετάνοια, το ευχέλαιον, τα μνημόσυνα, όλ' αυτά ευρίσκονται εις την Αγίαν Γραφήν. Υπάρχει κάπου εις την Αγίαν Βίβλον η αγαμία των κληρικών ως δόγμα; Τα άμφια ως δόγμα; Υπάρχει κάπου εις την Αγίαν Γραφήν το δόγμα ψηφίζομεν των θυρών κεκλεισμένων και ο λαός αποδέχεται το αποτέλεσμα; Έχουμε γεννηθεί εις μίαν εποχήν που η ορθοδοξία μηδεμία σχέσην έχει με την ορθοδοξία των αγίων πατέρων. Την εποχή του αγίου Ιωάννου του Χρυσ/μου υπήρχαν εκατοντάδες έγγαμοι επίσκοποι. Δεν έγραψε ούτε μία φράση εναντίον των ο άγιος Ιωάννης κι ας ήτο ο ίδιος άγαμος. Το αυτό και ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας, ο μόνος ίσως πατέρας που δεν εντόπισε ουδείς μελετητής κάποιον δογματικόν λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 3ον.

Η Εκκλησία πολλάκις άλλαξε πολλά εις την ανθρώπινη παράδοσην της. Όσοι δεν έχουσιν μελετήσει επαρκώς και σφαιρικώς την δογματικήν της Εκκλησίας αυτο-οριοθετούνται εις την μισή πληροφόρηση που έχουσιν και αντιδρούσιν επιπολαίως εις κάθε νέα πληροφορία που δεν ταιριάζει με τα μισά που γνωρίζουσιν. Το χείριστο δε φαινόμενο είναι ότι ακόμη και οι ολοκληρωτικώς άσχετοι με κάποιο ζήτημα θέλουσιν να εκφράζονται ωσάν αυθεντίες.

Υπάρχουσιν άγιοι ερημίτες όπου καταδικάζουσιν και απορρίπτουσιν την ψαλμωδίαν των μοναχών, άλλοι την επιδοκιμάζουσιν. Διαβάσατε το γεροντικόν του Σινά του 1992 την πρώτη έκδοση να μάθετε πόσοι και ποίοι αββάδες, άγιοι της Εκκλησίας, δεν ήθελαν την ψαλμωδίαν εις τις μονές. Και άλλοι τόσοι αββάδες την ήθελαν. Ο Θεός ασχολείται νομίζετε με τους φανατισμούς μας;

Ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, ο θαυματουργός επίσκοπος της Αιγίνης, όπου πολλοί ΓΟΧ δεν τον τιμούσιν ως άγιον, εχειροτόνησε Διακόνισσα την μοναχή Μαγδαληνή, την οποίαν αργότερα ο Αρχ/πος Αθηνών Χρυσόστομος την εχειροθέτησε ηγουμένη της μονής Παναγίας Χρυσολεοντίσσης Αιγίνης. Η ανθρώπινη παράδοση διέκοψεν την αποστολικήν παράδοσην των Διακονισσών, τον 9ον αιώνα, άλλοι λέγουσι τον 8ον. Ο άγιος Νεκτάριος επανέφερε τον θεσμό εις την μονή του. Πλανήθηκε ο άγιος; Όχι, αντιθέτως έκανε το ορθόν. Επανέφερε την αποστολική παράδοση την οποίαν εις το βυζάντιον την είχαν διακόψει οι επίσκοποι της εποχής. Ποίος από τους δύο έκανε το έργο του Αγίου Πνεύματος, οι σύνοδοι που απεφάσισαν την διακοπήν χειροτονίας Διακονισσών ή ο άγιος Νεκτάριος που εχειροτόνησε Διακόνισσα; Ημείς πιστεύομεν ο άγιος Νεκτάριος. Αν κάποιος νομίζει ότι η Διακόνισσα Μαγδαληνή ήταν κάτι άλλο από τις Διακόνισσες του Βυζαντίου να είπωμεν ότι η Διακόνισσα Μαγδαληνή εφορούσε ιερατικά επιμανίκια. Κανονική Κληρικός.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 4ον.

Προτεστάντες δεν είμεθα και όποιος μας συκοφαντεί ότι είμεθα αλλά δήθεν φορούμε μανδύα ορθοδόξου ο Θεός να τον ελεήσει και να μην του καταλογίσει την συκοφαντία ταύτη. Ού γαρ οίδε τί λέγει.

Είμεθα ορθόδοξοι χριστιανοί και θεωρούμε ότι οι διαμαρτυρόμενοι πλανήθησαν διότι μαζί με τις ανθρώπινες παραδόσεις απέρριψαν και τις αποστολικές, τις λεγόμενες σήμερον εκκλησιαστικές παραδόσεις.. Είναι αιρετικοί.

Είμεθα αυτό που λέγωμεν εις την ετικέτα μας, ''ποίοι είμεθα τί πιστεύουμε''. Έχωμεν πρεσβύτερον εις την συνάθροισην μας, εξομολογούμεθα και δεν έχωμεν κοινωνία με τον οικουμενισμόν. Είμεθα διωκώμενοι ακριβώς διότι δεν εντασώμεθα εις μηδεμία ομάδα ή παράταξην αντιοικουμενιστών. Όταν λέγωμεν διωκώμενοι δεν εννοούμεν ότι κάποιοι μας ασκούσιν σωματική βία ή μας απειλούσιν. Αλλ' επειδή προσπαθώμεν να επιστρέψωμεν εις την αρχαίαν παράδοσην της Εκκλησίας μας, οι κάθε είδους μη σχετιζόμενοι ουσιωδώς με την ορθόδοξον πίστην, μας θεωρούσιν προτεστάντες. Έτσι αφού ελάβαμε την ευλογίαν του πρεσβυτέρου μας ανοίξαμε τον παρόντα ιστότοπο δια να ομολογήσωμεν την αληθινή ορθοδοξία των πατέρων μας.

Θα ερωτήσει κάποιος μήπως είστε εγωιστές και πλανεμένοι και δι' αυτό δεν υπάγεσθε κάπου; Η απάντησις είναι απλουστάτη.

Εις τους ΓΟΧ υπάρχουσιν πλάνες πολλές, πχ. ότι το ημερολόγιον είναι θέμα σωτηρίας. Όμως όσα έχει γράψει δια το θέμα ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς δεν τα έχουσιν αντικρούσει επαρκώς οι παλ/τες.

Δεν υπάρχει εις μηδεμίαν συνεδρίασην των συνόδων, βλέπετε πρακτικά Μansi, η ημερολογιακή τάξη εν σχέσει με το εορτολόγιον ώς θέμα πίστεως. Απόδειξις ότι μετά την Α' οικουμενικήν, οι πατέρες έγραφαν ο κάθείς με το ημερολόγιον του τόπου του, μακεδονικόν, αιγυπτιακόν κλπ. Απόδειξις εταίρα ότι η Ρώμη μέχρι τον 8ον αιώνα δεν εόρταζεν το Πάσχα μετά των λοιπών 4 πατριαρχείων, βλέπε 3ον τόμον ιστορίας Βακαλοπούλου. Κατά την λογικήν των ΓΟΧ τόσους αιώνες οι δυτικοί ήταν εκτός εκκλησίας με άκυρα μυστήρια. Τότε πως αγίασε ο όσιος Βενέδικτος αφού εόρταζε η εκκλησία του άλλη ημέρα το Πάσχα από την ανατολή;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Εφφαθά.
Γνωρίζετε ότι έχετε δημοσιεύσετε δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) σχόλια στο ιστολόγιο μας.

Διαπιστώνουμε -μετά από σχόλια αναγνωστών- ότι οι κατηγορίες τους εναντίον σας ευσταθούν.

Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι στην Ορθόδοξη εκκλησία εκτός από ότι είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεχόμαστε και την Ιερά Παράδοση.
Αν την απορρίπτεται, σκέφτεστε όπως οι Προτεστάντες.

Είναι παράλογο να απαιτείτε να καταργηθούν τα άμφια επειδή εφαρμόστηκαν λέτε τον 3ο αιώνα. Με το σκεπτικό σας πρέπει να καταργήσουμε και το δισκοπότηρο και να κοινωνάμε όπως οι αγάπες στους πρώτους χριστιανούς.
Ελπίζουμε να σας φωτίσει ο Θεός να ξεκολλήσετε.

Ομοίως για την αγαμία των επισκόπων. Θεωρούμε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα. Δεν επιθυμούμε επισκόπους που θα τους κουμαντάρει μια γυναίκα. Η εκκλησιαστική παράδοση μας έφτασε σε αυτό το σκεπτικό. Δεν ήταν κουτοί οι Άγιοι Πατέρες.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 5ον.

Εις τους ΓΟΧ ως και εις άλλας ομάδας αντιοικουμενιστών, έχουσιν και την πλάνην περί υπάρξεως του 666 εις τα κρατικά έγγραφα. Δεν έχει αποδειχθεί ότι το 666 υπάρχει εις το σύστημα ηλεκτρονικής σημάνσεως διότι αυτό λειτουργεί με το δυαδικό σύστημα. Άραγε εφόσον λειτουργεί με τον αριθμό 0 και 1 πως αναγνωρίζει τον αριθμό 666, εξακόσια εξήκοντα έξι; Κάποιοι ΓΟΧ κληρικοί εξ όσων μας είπαν κάποιοι παλ/τες, δεν μεταδίδουσιν την θ. κοινωνία τους εις όσους έχουσιν ΑΜΚΑ!

Ακόμη κάποιες παρατάξεις ΓΟΧ έχουσιν μέλη τα οποία δεν δέχονται την αγιότητα του αγίου Νεκταρίου, αυτό δι' ημάς είναι αγιομαχία. Οι ενορίες των δε, είναι γέμουσες και από νεοημερολογίτες οι οποίοι κοινωνούσιν εκ του ιερέως ΓΟΧ. Αυτά τα έχουμε δει και μόνοι μας όταν περάσασαν κάποια μέλη μας μερικά χρόνια εις τους ΓΟΧ.

Εν γένει δεν θέλουμε να έχουμε σχέση πνευματικήν με ανθρώπους που τηρούσιν μόνο ανθρώπινες παραδόσεις ή δεν τιμούν ανθρώπους του Θεού ή πιστεύουσιν εις ανυπάρκτους κινδύνους.

Υπάρχουσιν αντιοικουμενιστές που μας ευρίσκουν συμφώνους αλλά οι οποίοι διαμένουσιν μακράν την περιοχής μας και δεν δυνάμεθα να μετακινηθώμεν διότι είμεθα έγγαμοι, πολύτεκνοι, κάποιοι εξ ημών άνεργοι, άλλοι άγαμοι αλλά υποαπασχολούμενοι εργασιακώς. Είναι αδύνατον να διαθέσωμεν έξοδα εις μετακινήσεις καθ' ότι δεν διαθέτωμεν τα ποσά αυτά.

Εν κατακλείδι βλέπει ο κάθε αντικειμενικός ερευνητής που οδηγεί η ελλιπής γνώση της ορθοδόξου οντολογίας. Εις τραγικάς αντιφάσεις. Μελετώντας την Αγίαν Βίβλον θα εύρει τις, όλα τα σωτήρια δόγματα. Οι ανθρώπινες παραδόσεις οδηγούσιν εις φανατισμούς και σχίσματα. Αν μελετήσουμε δε και τους πέντε μεγάλους πατέρες, Βασίλειο Μέγα, Αθανάσιο Αλ/δρείας, Κύριλλο Ιερ/μων, Γρηγόριο Θεολόγο, Ιωάννη Χρυσόστομο είμεθα γνώστες όλων των σωτήριων διδασκαλιών της Εκκλησίας μας.

Δείτε τι συνέβη εις το αντιοικουμενιστικόν μέτωπον, πολυδιχασμός. Είμεθα εις ιστορικάς στιγμάς και ασχολούμεθα με τους επισκόπους αν πρέπει να είναι έγγαμοι ή όχι, με τα ημερολόγια, με τί είδους οικονομίες θα προχωρήσωμεν, ποία ομάς έχει δίκαιο και ποία όχι.

Αν γονατίζαμε και με δάκρυα προσευχώμεθα αφήνωντας το κάθε ζήτημα εις τον Τριαδικόν Θεόν θα μας φώτιζε.

Αγαπητέ παιδαγωγέ ευχαριστούμε δια την επισήμανσην της κατηγορίας εναντίον μας. Επειδή είμεθα οικογενειάρχες και παλεύωμεν δια τον επιούσιον αν μας ξεφεύγει κάποια κατηγορία δεν γίνεται σκοπίμως. Δεν θα απαντήσωμεν ποτέ ξανά σε καμία κατηγορία όμως, διότι γράφωμεν εδώ και δύο ώρες δια να αποδείξωμεν ότι δεν είμεθα ελέφαντες. Δεν διατιθέμεθα να απαντώμεν εις κάθ' έναν που φαντάζεται ότι είμεθα παπικοί, προτεστάντες ή ό,τι άλλο.

Είμεθα Ορθόδοξοι Χριστιανοί που φυλάμε τους εαυτούς μας από τους ορθοδόξους που μας κατηγορούσιν αδίκως. Κουραστήκαμε από τα λεκτικά μαχαιρώματα, κουραστήκαμε άλλα να γράφωμεν και άλλα να μας συκοφαντούσιν ότι εγράψαμεν διότι απλώς δεν κατενόησαν τι εγράψαμεν. Καλή μας μετάνοια, οντολογική, ουχί τυπολατρική.

Ανώνυμος είπε...

''Οι προτεσταντόζοντες αυτοί μισούν τους και παλαιοημερολογίτες''... Τί να πεί κανείς... Δεν ομιλήσαμεν μηδέποτε δια τους παλαιοημερολογίτας ως πρόσωπα, θίγωμεν τον γοχισμό ουχί τους ανθρώπους. Αγαπούμε τον άνθρωπο και απορρίπτουμε την αίρεση. Μία δόλια αίρεσις είναι ο νομικισμός, η τυπολατρεία. Δηλ. η αγωγή της ανθρωπίνου παραδόσεως εις δόγμα, αντί να απαντήσετε αδελφέ εις όσα λέγωμεν μας κατηγορείτε δια μισανθρωπίαν. Ημείς σας αγαπώμεν δεν σας μισώμεν ούτε εκφραζόμεθα δι' υμάς με την λέξη ''αυτοί''..

Παιδαγωγέ ομολογούμε ευθέως ότι όλες οι ανθρώπινες παραδόσεις δεν είναι θέμα σωτηρίας και όπως άλλαξαν πολλάκις εις το παρελθόν δύνανται και τώρα να αλλάξουσιν. Ευκαιρία με την αίρεση του οικουμενισμού να ξεριζωθώσιν και όλες οι ανθρώπινες παραδόσεις. Αν κάποιος εντοπίσει μία γνώμη αγίου όπου να υποστηρίζει ο άγιος ότι οι ανθρώπινες παραδόσεις είναι θέμα σωτηρίας να μας το υποδείξει.

Αν θέλει κάποιος εδάφια κειμένων αγίων πως για την πίστη μας πρέπει να βασίζεται μόνο εις την Αγίαν Βίβλον και εις όσα λέγουν οι πατέρες εφόσον αυτά συμφωνούσιν με την Γραφήν διατιθέμεθα να τα παραθέσωμεν. Εις κατηγορίας όμως δεν θα ξανα απαντήσωμεν διότι είναι αδιέξοδο να υπερασπιζόμεθα την ορθόδοξία μας σε αδελφούς ορθοδόξους οι οποίοι θα έπρεπε να τα γνωρίζουσιν αυτά από μόνοι των. Να είδωμεν όταν παραθέσωμεν τα κείμενα των αγίων τί θα μας ονομάζετε.. Άκου προτεσταντίζοντες.. Καλή μας μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

Προς Εφφαθά :

Κατά τα γραφόμενά σου, για σένα ο οικουμενισμός και ο αγώνας εναντίον του, εμφανίστηκε το έτος 2016-2017. (απάντησις Εφφαθά, όχι δεν εμφανίστηκε το 2017. Λάθος κατανοήσατε τα γραφόμενα μας.)

Εάν οι Εσφιγμενίτες είναι σχισματικοί και εκτός εκκλησίας αυτό σημαίνει ότι:

1) Σύμφωνα με σένα, ο αντίπαλος και διωκτης τους (ο Βαρθολομαίος) είναι εντός εκκλησίας. (Οι εσφιγμενίται συμφώνως με την καθ' ημάς ερμηνεία των κανόνων είναι σχισματικοί και ο Βαρθολομαίος είναι εντός εκκλησίας με έγκυρα μυστήρια. Υποχρέωσις των ορθοδόξων είναι η αποτείχισις, ουδένα άλλο δικαίμα αφήνουσιν οι ιεροί κανόνες πέραν της αποτειχίσεως. Άκυρα μυστήρια και εκτός εκκλησίας είναι αποφάσεις μόνο μεγάλης συνόδου. Ως τότε μακρυά από τον αιρετικό Βαρθολομαίο)

2) Από τη στιγμή που θεωρείς τον Βαρθολομαίο εντός εκκλησίας αυτό σημαίνει ότι θεωρείς και αδελφές εκκλησίες όλα τα μέλη του ΠΣ"Ε". (Το ότι ο Βαρθολομαίος είναι ένας εκ των πολλών εντός εκκλησίας αιρετικός ποιμένας δεν συνεπάγεται ότι θεωρούμε τις ομολογίες του ΠΣΕ, εκκλησίες ή και αδελφες εκκλησίες. Ελπίζωμεν να μπορείς να κατανοήσεις τον διαχωρισμόν)

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!! (Έρχεσαι εις τα λόγια μας....)

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή στην ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ (υπό ορθόδοξο ένδυμα) ομάδα "Εφφαθά". Διαβάστε π.χ. εδώ να φρίξετε με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει: http://lordeffatha.blogspot.gr/2017/04/6.html
Παιδαγωγέ να τοποθετηθείς σε παρακαλώ, διότι σε θεωρούμε στήριγμα των Ορθοδόξων κι όχι δεκανίκι κακοδόξων.
Γιώργος Κιλκίς

Γιώργο από Κιλκίς ευχόμεθα να μην κρίνεις βιαστικώς εις το μέλλον. Θα ιδείς τις απαντήσεις μας και θα δεις αν θες την αλήθεια και εις τις απόψεις των αγίων. Ετοιμάζωμεν κι άλλα άρθρα με τις αλλαγές που προτείνωμεν πιο ακραία από αυτά που σ' έκαναν να φρίξεις..

Δεν είναι υποχρεωμένος ο οιοσδήποτε να συμφωνεί μαζί μας αλλά όταν διαφωνεί κάποιος μαζί σου Γεώργιε τότε εις τον ιστότοπον που προτιμάς να διαβάζεις απογορεύεται να υπάρχουν σχόλια του διαφωνούντος μετά σου; Οι απόστολοι εδέχοντο τον διάλογον εσύ όχι; Αν είμεθα πλανεμένοι απέδειξε μας την πλάνην μας να μετανοήσωμεν. Με αγάπη Χριστού. Α... προστεστάντες δεν είμεθα, αμαρτωλοί, πολύ.

Ανώνυμος είπε...

''Έτσι πρέπει, να ξεσκεπάζονται οι κακόδοξοι για να τελειώνουμε.''

Αδέλφια μας ορθόδοξοι που μας καταδικάσατε κιόλας, αποδείξατε μας τις πλάνες μας να σας ζητήσωμεν συγγνώμη και να μετανοήσωμεν. Όταν όμως σας φέρωμεν εδάφια αγίων όπου ομιλούν για θείες παραδόσεις της Γραφής και ανθρώπινες παραδόσεις θα ομολογήσετε το λάθος σας; Θα μετανοήσετε; Είδωμεν.

Ανώνυμος είπε...

Ενδ. - Αν σας ακούσει κάποιος θα σας νομίζει προτεστάντη μ' αυτά που λέτε. Αποδέχεστε τα ΔΟΓΜΑΤΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας;
(Σχ. μα οι Προτεστάντες κυρίως την Ιερά Παράδοση πολέμησαν!)

Λάθος αδελφέ οι προτεστάντες απέρριψαν και κάποια δόγματα, όπως το Θεομητορικόν, την τιμητική προσκύνηση των εικόνων και λειψάνων, κάποιες ομάδες το Τριαδικό δόγμα και άλλες την θεία φύση του Κυρίου, όλες την Ιερωσύνη. Ενημερώσου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ παιδαγωγέ Ιερά παράδοσις δεν είναι τα άμφια, ούτε η αγαμία των επισκόπων. Αυτές οι απόψεις περί αυτού του είδους ιερότητος παραδόσεως δεν υφίσταται εις την σκέψην των πατέρων. Οι πατέρες εις την φιλοκαλίαν, και εις τα κείμενα των έχουσι πάντοτε παραπομπές εις την Αγίαν Γραφην, ποτέ δεν έγραψαν κάτι δικό τους. Ιερά παράδοσις είναι μόνο η παράδοση που βασίζεται εις την Αγίαν Γραφήν. Δεν θα μάθουμε νέον χριστιανισμόν επειδή δεν υπάρχει επαρκής γνώση. Δηλ. αν διαιωνίζεται κάποια παράδοση κατά της Αγίας Γραφής την δέχεσθε; Αν έχεις διάθεση κάνε υπομονή να ιδείς με τα δικά σου μάτια τί λεγουν οι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας. Το τί λες εσύ και εγώ δεν ζυγίζεται.

Αν κάποιος επίσκοπος έχει σύζυγο δεν αφορά την σωτηρία της ψυχής σου. Το ποίος ασκεί επιρροή εις τον επίσκοπον ας μην το εξάγεις ως πόρισμα διότι αν δεν είναι η σύζυγος θα είναι οι από κυκλώθεν ή το ανήψιον ή η κατά σάρκαν αδελφή ή η θεία, σπανίως κανείς. Καλύτερα ο επίσκοπος να έχει σύζυγο λοιπόν και ας κάνει ότι θέλει εις την οικογένειαν του, εσένα κι εμένα δεν μας αφορά τί γίνεται εις τον οίκο τους. Δηλ. όταν οι επίσκοποι ήσαν έγγαμοι δεν αγίαζαν ούτε μετέδιδαν χάρη εις τους πιστούς; Όταν κάτι το ονομάζετε θέμα πίστεως τότε πρέπει να δεχθείτε ότι μία εκ των δύο καταστάσεων ήταν λάθος και η Εκκλησία που την δεχόταν πλανήθηκε, άπαγε της βλασφημίας.

Ημείς θα αναρτήσωμεν τα κείμενα των αγίων και αν δεν τα φιλοξενήσετε θα τα ανεβάσωμεν εις τον ιστότοπο μας. Τα σχόλια μας εις τον χώρο σας δεν ξεπερνούσιν τα εκατό αλλά είμεθα ευγνώμονες και δια 1 μόνον σχόλιον. Εν τέλει δεχώμεθα την ιεράν παράδοσιν εφόσον όμως δεν έρχεται σε αντίθεση με την Αγία Γραφήν. Αν η θέση μας είναι λάθος αποδείξατε μας την πλάνη μας. Εσείς λέτε την ιερά παράδοση γενικώς χωρίς να ορίζετε τί είναι ιερά παράδοσις και δέχεστε τα πάντα άνευ μελέτης των κειμένων των αγίων. Λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Επισήμανσις, δεν απαιτούμε καταργησην αμφίων, δεν απαιτούμε τίποτα αγαπητέ παιδαγωγέ, προτείνουμε, δεν απαιτούμε, νομίζουμε ότι εσείς ως φιλόγοι γνωρίζετε αρκούντως την ελληνικήν. Προτείνομεν, ελπίζομεν ευχόμεθα, επιθυμώμεν, δεν απαιτούμε.

Ανώνυμος είπε...

"Ιερά παράδοσις είναι μόνο η παράδοση που βασίζεται εις την Αγίαν Γραφήν."
Παραθετω παρακατω τους κανονες του Μεγαλου Βασιλειου σχετικα με την Ιερα Παράδοση. Λεει χαρακτηριστικά ο Αγιος :
Οἷον, ἵνα τοῦ πρώτου καὶ κοινοτάτου πρῶτον μνησθῶ, τῷ τύπῳ τοῦ Σταυροῦ τοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἠλπικότας κατασημαίνεσθαι, τίς ὁ διὰ γράμματος διδάξας; Τὸ πρὸς ἀνατολὰς τετράφθαι κατὰ τὴν προσευχήν, ποῖον ἡμᾶς ἐδίδαξεν γράμμα; Τὰ τῆς Ἐπικλήσεως ῥήματα ἐπὶ τῇ ἀναδείξει τοῦ ἄρτου τῆς εὐχαριστίας καὶ τοῦ ποτηρίου τῆς εὐλογίας, τίς τῶν ἁγίων ἐγγράφως ἡμῖν καταλέλοιπεν;

Σαφώς η Ιερά Παράδοση δεν μπορεί να αντιτίθεται στην Αγία Γραφή, αλλά ΔΕΝ ισχύει ότι είναι μόνο η παράδοση που βασίζεται εις την Αγίαν Γραφήν.
Δεν θεωρώ την ομάδα ΕΦΦΑΘΑ Προτεσταντες, συνειδητους δηλαδή, αλλα βλεπω να τους διακατεχει πνευμα διαχωρισμου απο την "μαζα", δηλαδή εμας, κι αυτο θα τους οδηγήσει προς τα κει
Δεν ειναι δυνατον να διατυπωνεται εστω προταση για καταργηση του τιμημενου ρασου, με τα πολλά πλεονεκτήματα και το κυρος του, επειδη καποιοι το εκαναν πολυτελειας ή το ξεφτιλιζουν δημοσίως. Και τελος παντων, ειναι πια Ιερά Παράδοσις, οποτε δεν συζητειται το θεμα
Με αυτο το πνευμα κανουν μεγαλο κακο και στο θεμα της καρτας πολιτη, εφησυχαζοντας ενα αποκοιμισμενο και προδομενο Ποιμνιο με την "προοδευτικη" θεση τους, όπως συζητησαμε σε αρθρο προ ολιγων ημερων
Καπως ετσι γινανε και τελειως εμπαθείς απεναντι σε μας τους ΓΟΧ, ασχετα τα πολλα λαθη που εμεις κουβαλαμε
Και η Ζ'Οικουμενικη Συνοδος αναθεματιζει όσους παραβαίνουν την έγγραφη ή άγραφη παραδοση (εχουν την αυτη ισχυ, συμφωνα με παρακατω κανονα Μεγαλου Βασιλειου). Καποια πραγματα δεν ειναι Δογματα, ωστε να θιγουν αμεσα την σωτηρια, αλλα πόσο αραγε κινδυνεύει η σωτηρία όταν καποιος "κουβαλαει" πανω του αναθεματα ;;

Να προσεξουν ΠΟΛΥ, με χαρα θελουμε να τους δουμε να λογικευονται Προτασεις κι αλλαγες χρειαζονται, αλλα με συνεση
Ηδη γινονται Οικονομιες, απεναντι σε ενα ακατηχητο λαο, ο οποίος ζει στον "κοσμο" του και βλεπει ως εξωγηινα τα "Εκκλησιαστικα"

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Κανὼν ϰα´ τοῦ Μεγάλου Βασιλείου.
Περὶ τῶν μὴ δεχομένων τήν, ἐν, συλλαβὴν ἐπὶ τοῦ Πνεύματος, καὶ περὶ παραδόσεων.
Τῶν ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ πεφυλαγμένων δογμάτων καὶ κηρυγμάτων, τὰ μὲν ἐκ τῆς εγγράφου διδασκαλίας ἔχομεν, τὰ δὲ ἐκ τῆς τῶν ἀποστόλων παραδόσεως διαδοθέντα ἡμῖν ἐν μυστηρίῳ παρεδεξάμεθα. Ἅπερ ἀμφότερα τὴν αὐτὴν ἰσχὺν ἔχει πρὸς τὴν εὐσέβειαν καὶ τούτοις οὐδεὶς ἀντερεῖ, ὅστις γε κἂν κατὰ μικρὸν γοῦν θεσμῶν ἐκκλησιαστικῶν πεπείραται. Εἰ γὰρ ἐπιχειρήσαιμεν τὰ ἄγραφα τῶν ἐθῶν, ὡς μὴ μεγάλην ἔχοντα τὴν δύναμιν, παραιτεῖσθαι, λάθοιμεν ἂν εἰς αὐτὰ τὰ καίρια ζημιοῦντες τὸ Εὐαγγέλιον, μᾶλλον δὲ εἰς ὄνομα ψιλὸν περιϊστῶντες τὸ κήρυγμα. Οἷον, ἵνα τοῦ πρώτου καὶ κοινοτάτου πρῶτον μνησθῶ, τῷ τύπῳ τοῦ Σταυροῦ τοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἠλπικότας κατασημαίνεσθαι, τίς ὁ διὰ γράμματος διδάξας; Τὸ πρὸς ἀνατολὰς τετράφθαι κατὰ τὴν προσευχήν, ποῖον ἡμᾶς ἐδίδαξεν γράμμα; Τὰ τῆς Ἐπικλήσεως ῥήματα ἐπὶ τῇ ἀναδείξει τοῦ ἄρτου τῆς εὐχαριστίας καὶ τοῦ ποτηρίου τῆς εὐλογίας, τίς τῶν ἁγίων ἐγγράφως ἡμῖν καταλέλοιπεν; Οὐ γὰρ δὴ τούτοις ἀρκούμεθα, ὧν ὁ ἀπόστολος ἤ τὸ Εὐαγγέλιον ἐπεμνήσθη, ἀλλὰ καὶ προλέγομεν καὶ ἐπιλέγομεν ἕτερα, ὡς μεγάλην ἔχοντα πρὸς τὸ μυστήριον τὴν ἰσχύν, ἐκ τῆς ἀγράφου διδασκαλίας παραλαβόντες. Εὐλογοῦμεν δὲ τὸ ὕδωρ τοῦ Βαπτίσματος, καὶ τὸ ἔλαιον τῆς χρίσεως, καὶ προσέτι αὐτὸν τὸν βαπτιζόμενον, ἀπὸ ποίων ἐγγράφων; Οὐκ ἀπὸ τῆς σιωπωμένης ὡς μυστικῆς παραδόσεως; Τίς δέ; αὐτὴν τοῦ ἐλαίου τὴν χρῖσιν, τίς λόγος γεγραμμένος ἐδίδαξε; Τὸ δὲ τρὶς βαπτίζεσθαι τὸν ἄνθρωπον, πόθεν; Ἀλλὰ καὶ ὅσα περὶ τὸ Βάπτισμα, ἀποτάσσεσθαι τῷ Σατανᾷ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ, ἐκ ποίας ἐστὶ Γραφῆς; Οὐκ ἐκ τῆς ἀδημοσιεύτου ταύτης καὶ ἀποῤῥήτου διδασκαλίας, ἣν ἐν ἀπολυπραγμονήτῳ καὶ ἀπεριεργάστῳ σιγῇ οἱ Πατέρες ἡμῶν ἐφύλαξαν, καλῶς ἐκεῖνο δεδιδαγμένοι, τῶν μυστηρίων τὸ σεμνὸν σιωπῇ διασῴζεσθαι; Ἃ γὰρ οὐδὲ ἐποπτεύειν ἔξεστι τοῖς ἀμυήτοις, τούτων πῶς ἂν ἦν εἰκὸς τὴν διδασκαλίαν θριαμβείειν ἐν γράμμασι; (καὶ μεθ᾿ ἕτερα) Οὗτος ὁ λόγος τῆς τῶν ἀγράφων παραδόσεως, ὡς μὴ καταμελετηθεῖσαν τῶν δογμάτων τὴν γνῶσιν, εὐκαταφρόνητον τοῖς πολλοῖς γενέσθαι διὰ συνήθειαν. Ἄλλο γὰρ δόγμα καὶ ἄλλο κήρυγμα. Τὰ μὲν γὰρ δόγματα σιωπᾶται, τὰ δὲ κηρύγματα δημοσιεύεται. Σιωπῆς δὲ εἶδος καὶ ἡ ἀσάφεια, ᾗ κέχρηται ἡ Γραφή, δυσθεώρητον κατασκευάζουσα τῶν ὅογμάτων τὸν νοῦν, πρὸς τὸ τῶν ἐντυγχανόντων λυσιτελές. Τούτου χάριν πάντες μὲν ὁρῶμεν κατ᾽ ἀνατολὰς ἐπὶ τῶν προσευχῶν, ὀλίγοι δὲ ἴσμεν, ὅτι τὴν ἀρχαίαν ἐπιζητοῦμεν πατρίδα τὸν παράδεισον, ὃν ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς ἐν Ἐδὲμ κατὰ ἀνατολάς. Καὶ ὀρθοὶ μὲν πληροῦμεν τὰς εὐχὰς ἐν τῇ μιᾷ τοῦ σαββάτου, τὸν δὲ λόγον οὐ πάντες οἴδαμεν. Οὐ γὰρ μόνον ὡς συναναστάντες Χριστῷ καὶ τὰ ἄνω ζητεῖν ὀφείλοντες, ἐν τῇ ἀναστασίμῳ ἡμέρᾳ τῆς δεδομένης ἡμῖν χάριτος διὰ τῆς κατὰ τὴν προσευχὴν στάσεως ἑαυτοὺς ὑπομιμνῄσκομεν, ἀλλ᾿ ὅτι δοκεῖ πως τοῦ προσδοκωμένου αἰῶνος εἶναι εἰκών. Διὸ καὶ ἀρχὴ οὖσα ἡμερῶν, οὐχὶ πρώτη παρὰ Μωϋσέως, ἀλλὰ μία ὀνόμασται· Ἐγένετο γάρ, φησίν, ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωὶ ἡμέρα μία, ὡς τῆς αὐτῆς ἀνακυκλουμένης πολλάκις. Καὶ μία τοίνυν ἡ αὐτή, καὶ ὀγδόη, τὴν μίαν ὄντως ἐκείνην καὶ ἀληθινὴν ὀγδόην, ἧς καὶ ὁ Ψαλμῳδὸς ἓν τισιν ἐπιγραφαῖς τῶν ψαλμῶν ἐπεμνήσθη, δι᾿ ἑαυτῆς ἐμφανίζουσα τὴν μετὰ τὸν χρόνον τοῦτον κατάστασιν, τὴν ἄπαυστον ἡμέραν, τὴν ἀνέσπερον, τὴν ἀδιάδοχον, τὸν ἄληκτον ἐκεῖνον καὶ ἀγήρω αἰῶνα.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια κανόνος)
Ἀναγκαίως οὖν τὰς ἐν αὐτῇ προσευχὰς ἐστῶτας ἀποπληροῦν τοὺς ἑαυτῆς τροφίμους ἡ Ἐκκλησία παιδεύει, ἵνα τῇ συνεχεῖ ὑπομνήσει τῆς ἀτελευτήτου ζωῆς τῶν πρὸς τὴν μετάστασιν ἐκείνην ἐφοδίων μὴ ἀμελῶμεν. Καὶ πᾶσα δὲ ἡ Πεντηκοστὴ τῆς ἐν τῷ αἰῶνι προσδοκωμένης ἀναστάσεώς ἐστιν ὑπόμνημα, ἡ γὰρ μία ἐκείνη καὶ πρώτη ἡμέρα, ἑπτάκις ἑπταπλασιασθεῖσα, τὰς ἑπτὰ τῆς ἱερᾶς Πεντηκοστῆς ἑβδομάδας ἀποτελεῖ. Ἐκ πρώτης γὰρ ἀρχομένη, εἰς τὴν αὐτὴν καταλήγει, δι᾽ ὁμοίων τῶν ἐν τῷ μέσῳ ἐξελιττομένη πεντηκοντάκις. Διὸ καὶ αἰῶνα μιμεῖται τῇ ὁμοιότητι, ὥσπερ ἐν κυκλικῇ κινήσει ἀπὸ τῶν αὐτῶν ἀρχομένη σημείων καὶ εἰς τὰ αὐτὰ καταλήγουσα· ἐν ᾗ τὸ ὄρθιον σχῆμα τῆς προσευχῆς προτιμᾶν οἱ θεσμοὶ τῆς Ἐκκλησίας ἡμᾶς ἐξεπαίδευσαν, ἐκ τῆς ἐναργοῦς ὑπομνήσεως οἱονεὶ μετοικίζοντες ἡμῶν τὸν νοῦν απὸ τῶν παρόντων ἐπὶ τὰ μέλλοντα. Καὶ καθ᾿ ἑκάστην δὲ γονυκλισίαν καὶ διανάστασιν ἔργῳ δείκνυμεν, ὅτι διὰ τῆς ἁμαρτίας εἰς γῆν κατεῤῥύημεν καὶ διὰ τῆς φιλανθρωπίας τοῦ κτίσαντος ἡμᾶς εἰς οὐρανὸν ἀνεκλήθημεν. Ἐπιλείψει με ἡ ἡμέρα τὰ ἄγραφα τῆς Ἐκκλησίας μυστήρια διηγούμενον. Ἐῶ τ᾿ ἄλλα, αὐτὴν δὲ τὴν ὁμολογίαν τῆς πίστεως, πιστεύειν εἰς Πατέρα καὶ Υἱὸν καὶ ἅγιον Πνεῦμα, ἐκ ποίων γραμμάτων ἔχομεν; Εἰ μὲν γὰρ ἐκ τῆς τοῦ Βαπτίσματος παραδόσεως, κατὰ τὸ τῆς εὐσεβείας ἀκόλουθον, ὡς βαπτιζόμεθα, οὕτω καὶ πιστεύειν ὀφείλοντες, ὁμοίαν τῷ Βαπτίσματι τὴν ὁμολογίαν κατατιθέμεθα, συγχωρησάτωσαν ἡμῖν ἐκ τῆς αὐτῆς ἀκολουθίας, ὁμοίαν τῇ πίστει τὴν δόξαν ἀποδιδόναι. Εἰ δὲ τὸν τρόπον τῆς δοξολογίας ὡς ἄγραφον παραιτοῦνται, δότωσαν ἡμῖν τῆς τε κατὰ τὴν πίστιν ὁμολογίας καὶ τῶν λοιπῶν, ὧν ἀπηριθμησάμεθα, ἐγγράφους τὰς ἀποδείξεις. Εἶτα τοσούτων ὄντων ἀγράφων καὶ τοσαύτην ἐχόντων ἰσχὺν εἰς τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον, μίαν λέξιν ἡμῖν ἐκ Πατέρων εἰς ἡμᾶς ἐλθοῦσαν οὐ συγχωρήσουσιν, ἣν ἡμεῖς ἐκ τῆς ἀνεπιτηδεύτου συνηθείας τοῖς ἀδιαστρόφοις τῶν ἐκκλησιῶν ἐναπομείνασαν εὕρομεν, οὐ μικρὸν τὸν λόγον ἔχουσαν, οὐδὲ βραχεῖαν συντέλειαν εἰς τὴν τοῦ μυστηρίου δύναμιν εἰσφερομένην;

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Κανὼν ϰβ´ τοῦ Μεγάλου Βασιλείου.
Περὶ ἐγγράφων καὶ ἀγράφων παραδόσεων.
Πρός γε μὴν τὸ ἀμάρτυρον καὶ ἄγραφον εἶναι τὴν σὺν τῷ Πνεύματι δοξολογίαν, ἐκεῖνο λέγομεν, ὅτι εἰ μὲν μηδὲν ἕτερον ἄγραφον, μηδὲ τοῦτο παραδεχθήτω, εἰ δὲ τὰ πλεῖστα τῶν μυστικῶν ἀγράφως ἡμῖν ἐμπολιτεύεται, μετὰ πολλῶν ἑτέρων καὶ τοῦτο καταδεξώμεθα. Ἀποστολικὸν δὲ οἶμαι καὶ τὸ ταῖς ἀγράφοις παραδόσεσι παραμένειν· ἐπαινῶ γὰρ φησίν, ὑμᾶς, ὅτι πάντα μου μέμνησθε, καὶ καθὼς παρέδωκα ὑμῖν τὰς παραδόσεις κατέχετε, καὶ τὸ· κρατεῖτε τὰς παραδόσεις, ἃς παρελάβετε εἴτε διὰ λόγου, εἴτε δι᾿ ἐπιστολῆς, ὧν μάλιστα μία ἐστὶ καὶ ἡ παροῦσα αὕτη, ἣν οἱ ἐξ ἀρχῆς διαταξάμενοι παραδιδόντες τοῖς ἐφεξῆς, συμπροϊούσης ἀεὶ τῷ χρόνῳ τῆς χρήσεως, διὰ μακρᾶς τῆς συνηθείας ταῖς ἐκκλησίαις ἐγκατερρίζωσαν. Ἃρ᾿ οὖν, εἰ ὡς ἐν δικαστηρίῳ τῆς διὰ τῶν ἐγγράφων ἀποδείξεως ἀποροῦντες, μαρτύρων ὑμῖν πλῆθος παρεστησάμεθα, οὐκ ἂν τῆς ἀφιείσης παρ᾿ ἡμῶν ψήφου τύχοιμεν; Ἐγὼ μὲν οὕτως οἶμαι· Ἐπὶ στόματος γὰρ δύο καὶ τριῶν μαρτύρων σταθήσεται πᾶν ῥῆμα. Εἰ δὲ καὶ τὸν πολὺν χρόνον πρὸς ἡμῶν ὄντα ἐναργῶς ὑμῖν ἐπεδείκνυμεν, οὐκ ἂν ἐδόξαμεν ὑμῖν εἰκότα λέγειν, μὴ εἶναι καθ᾿ ἡμῶν τὴν δίκην εἰσαγώγιμον ταύτην; Δυσωπητικὰ γάρ πως τὰ παλαιὰ τῶν δογμάτων, οἱονεὶ πολιᾷ τινι τῇ ἀρχαιότητι τὸ αἰδέσιμον ἔχοντα.

Σταύρος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ κι εμείς:

Δεν θεωρώ την ομάδα ΕΦΦΑΘΑ Προτεσταντες, συνειδητους δηλαδή, αλλα βλεπω να τους διακατεχει πνευμα διαχωρισμου απο την "μαζα", δηλαδή εμας, κι αυτο θα τους οδηγήσει προς τα κει
Δεν ειναι δυνατον να διατυπωνεται εστω προταση για καταργηση του τιμημενου ρασου, με τα πολλά πλεονεκτήματα και το κυρος του, επειδη καποιοι το εκαναν πολυτελειας ή το ξεφτιλιζουν δημοσίως. Και τελος παντων, ειναι πια Ιερά Παράδοσις, οποτε δεν συζητειται το θεμα

Να προσεξουν ΠΟΛΥ, με χαρα θελουμε να τους δουμε να λογικευονται

Προτασεις κι αλλαγες χρειαζονται, αλλα με συνεση
Ηδη γινονται Οικονομιες, απεναντι σε ενα ακατηχητο λαο, ο οποίος ζει στον "κοσμο" του και βλεπει ως εξωγηινα τα "Εκκλησιαστικα"

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 1ον.

Όσα παρετέθησαν εκ των κανόνων του αγίου Βασιλείου του Μέγα είναι εις πλαίσιο εντός της σκέψεως μας διότι δεν αναφέρει ουδαμού ο άγιος για παράδοση αντίθετη της Αγίας Βίβλου. Απόδειξη του σκεπτικού του αγίου είναι η μελέτη εις το σύνταγμα κανόνων Ράλλη- Ποτλή περί των κανόνων αυτών και η καθαρή απάντησις όπου δίδει ο άγιος εις το ερώτημα με αρίθμηση 95 εις τον 9ον τόμον εις την σελίδαν 125 της εκδόσεως ΠΑΤΕΡΙΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ''ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ 1973, ΣΕΙΡΆ Ε.Π.Ε. Ανατρέξατε εκεί λοιπόν και κατανοήσατε ότι το πνεύμα των πατέρων ομιλεί περί θείων παραδόσεων εις αντιδιαστολήν μετά των ανθρωπίνων. Το ότι δεν αναρτάται το κείμενο του κανόνος εις την νεοελληνικήν δια να το κατανοήσει ο μη κατέχων την βυζαντινή λόγιαν γλώσσαν είναι προβληματικόν.

Ημείς θα παραθέσωμεν την μετάφραση της παραπομπής εις την οποίαν υποδεικνύουμεν να ανατρέξετε. Το νομικό πνεύμα ότι όταν λέγωμεν παράδοσην εννοούμε ό,τι επικρατεί σήμερον και απαγορεύεται ν' αλλάξει είναι αντιπατερικόν διότι δεν ενυπάρχει εις την σκέψην των πατέρων. Δείτε τί λέγει ο άγιος Βασίλειος.. Παραθέτωμεν το κείμενο ως έχει εις μετάφρασην.

''ΕΡΩΤΗΣΙΣ 95, Είναι προς το συμφέρον αυτών που προσέρχονται να αρχίζουν αμέσως την εκμάθησιν χωρίων της Γραφής;

ΑΠΟΚΡΙΣΙΣ, Και αυτό το ερώτημα ας εύρη την απάντησιν του από τα προλεχθέντα (227). Διότι το να αποστηθίζη κανείς από την θεόπνευστον Γραφήν αναλόγως των αναγκών του είναι πρόσφορον και αναγκαίον και δια την ενίσχυσιν της θεοσεβείας και δια να μη συνηθίση τον εαυτόν του εις τας παραδόσεις των ανθρώπων.''

Ορίστε λοιπόν αδελφοί μία απάντηση εκ των πολλών ότι η Γραφή και οι ανθρώπινες παραδόσεις είναι δύο αντίθετα πράγματα. Εφόσον καθαρώς ο άγιος συνιστά εις τους νέους δοκίμους μοναχούς να μελετούν την Αγίαν Γραφήν δια να μην συνηθίζουν εις τας ανθρωπίνους παραδόσεις. Υπάρχουν πολλέέέέέές τέτοιες αναφορές εις κείμενα αγίων και μη αγίων πατέρων. Θα συνεταχθεί μία μικρά συλλογή δια την δείτε εις τον ιστότοπό μας.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 2ον.

Κάποιος γράφει εις σχόλιον του, δεν προσέχουμε ποίος και τί πάντα λόγω ελλείψεως χρόνου, πως προτείνουμε να καταργηθεί το ράσον. Άλλη μία φορά άλλα γράφωμεν και άλλα μας λέγουν ότι γράφωμεν, πρέπει να διαβάζετε με πάρα πολλή προσοχή τί γράφει όποιος θέλετε να του σχολιάσετε το σχόλιο του δια να είστε εντός θέματος και να μην πλατύνετε την συζήτησην περιττώς.

Ημείς επιθυμούμε να περιορισθεί το άμφιο ουχί του ράσον. Άλλο τα άμφια άλλο τα ράσα. Αν μάλιστα καταργηθούν και τελείως δεν μας ενοχλεί καθόλου, ακόμη καλύτερα. Αρκετά σκανδαλίζονται οι πτωχοί χριστιανοί και οι αλλόπιστοι με την πολυτέλεια σε καιρούς πενίας και πτωχείας. Θα ερωτήσει κάποιος τί μας πειράζει αν κάποιοι σκανδαλίζονται; Η απάντηση έρχεται από την Αγία Βίβλον, από τον Κύριο μας όπου συνιστά εις όποιον σκανδαλίζει έναν αδελφό ελάχιστο να δέσει μυλόπετρα εις τον λαιμόν του και να πέσει εις την θάλασσαν. Οι αλλόπιστοι, θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει ιδίως τί σκάνδαλο έχουν από τις πολυτελείς αμφιέσεις όταν γνωρίζουν πολύ καλώς ότι οι συμπολίτες των αμφιεσμένων είναι πολλάκις άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιον και ίσως ευρεθούν εις τον δρόμον άστεγοι. Σκάνδαλον σημαίνει ετυμολογικώς ''παγίδα''.

Διατί να είναι οι πιστοί κολλημένοι εις ανθρωπίνους παραδόσεις τις οποίες οι απόστολοι κατήργησαν και να εμποδίζονται ψυχές να έρθουν εις την ορθοδοξίαν η οποία είναι η μόνη που έχει τον πλούτον της φιλοκαλίας;

Η ααρωνική ιερωσύνη ήτο με άμφια και οι απόστολοι ως γνήσιοι διάκονοι του Χριστού κατήργησαν τους τύπους της παλαιάς διαθήκης, ημείς θα κολλήσωμεν εις το ότι τόσους αιώνες υπήρχαν άμφια; Η χάρις 2 αιώνες πριν τα άμφια δεν κατέβαινε; και μετά αιώνες με τα άμφια κατέβηκε και αν καταργηθούν τα άμφια θα ξαναφύγει; Απάντησις εις αυτό δεν επήραμε όταν το ξαναθέσαμε το ερώτημα..

Όταν εις τις εξορίες οι Ρώσοι των κατακομβών ελάμβαναν χειροτονίες πρεσβυτέρων και επισκόπων εις το κελλίον της φυλακής άνευ ράσων και αμφίων δεν κατέβαινε το Άγιο Πνεύμα; Πολλοί κατακομβίτες επίσκοποι εγένοντο δεκτοί αργότερα και από την εκκλησία των Ρώσων της Διασποράς. Παράδειγμα ο επίσκοπος Λεόντιος, Χιλής και Σαντιάγκο.

Σήμερον όπου οι κοινωνικές δομές έχουν αλλάξει τραγικώς, οι νέοι έχουν ανάγκη από απλότητα και αμεσότητα ποίος ο λόγος υπάρξεως του αμφίου; Δι' ημάς ουδείς.

Αντί να κλαίμε που οι νέοι γέμουν ευκτηρίους οίκους προτεσταντικών ομάδων εις την χώραν μας, μήπως κοιμόμεθα και ξυπνάμε όταν μας θίξουν το άμφιο;

Ημέρα Τετάρτην εις απογευματινήν σύναξην προτεσταντών 85 άτομα, οι μισοί κάτω των 40 ετών. Ημέρα Τετάρτη εις εσπερινόν ενορίας 3 γριούλες και ο ψάλτης. Θέλει τόλμη η αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 3ον.

Κάποιος είπε ότι ''Και τελος παντων, ειναι πια Ιερά Παράδοσις, οποτε δεν συζητειται το θεμα'' Αυτή η διατύπωσις είναι τελείως εκτός αγιοπατερικής σκέψεως. Είπαμε πιο πριν ότι ημείς ομιλούμε δια άμφια και ο αδελφός ομιλεί δια ράσα. Άσχετον. Ιερά παράδοσις δια την σκέψη των πατέρων είναι ό,τι βασίζεται εις την Αγίαν Γραφήν. Πιο απλά δεν γίνεται να ειπωθεί.

''Με αυτο το πνευμα κανουν μεγαλο κακο και στο θεμα της καρτας πολιτη, εφησυχαζοντας ενα αποκοιμισμενο και προδομενο Ποιμνιο με την "προοδευτικη" θεση τους, όπως συζητησαμε σε αρθρο προ ολιγων ημερων''

Ημείς δεν κοιμίζουμε αντιθέτως αφυπνίζωμεν όποιον θέλει να μελετά την πατερικήν παράδοσην εις το ζήτημα και όχι την προτεσταντικήν παράδοσην διότι δια όποιον νηφάλιον γνωρίζει το θέμα μηδεμία αναφορά υπάρχει εις κείμενον αγίου η όχι αγίου, πως προτού να έρθουν οι δύο προφήτες Ηλίας και Ενώχ θα υπάρξει σφράγισμα ή προδρομικό χάραγμα και άλλα παρόμοια προτεσταντικά ερμηνευτικά πορίσματα.

Το αντίθετο δε, όλοι οι ερμηνευτές των εσχάτων προειδοποιούν προς ειρήνην των πιστών κάθε εποχής ότι πρώτα οι δύο προφήτες θα κηρύξουν μετάνοια δια τριά χρόνια και μισόν χρόνον.

Οι ψυχολογική τρομοκρατία όπου κυριαρχεί λόγω προτεσταντικών ερμηνειών από οραματιστές προτεσταντικών ομάδων των ΗΠΑ είναι αξιοπερίεργο ότι ευρήκε έδαφος εις την πατρίδαν μας εις τους χώρους των παλαιοημερολογιτών οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν τελείως αντίθετο τρόπο σκέψεως από των προτεσταντών. Το αυτό συνέβη και εις χώρους της Εκκλησίας εις περιβάλλοντα συντηρικά και ουχί παραδοσιακά.

''Καπως ετσι γινανε και τελειως εμπαθείς απεναντι σε μας τους ΓΟΧ, ασχετα τα πολλα λαθη που εμεις κουβαλαμε''

Εμπαθείς είμεθα επειδή λέγωμεν την ιστορικήν αλήθειαν; Όποιος δηλαδή φέρει εις την επιφάνειαν γεγονότα όπου δεν αναφέρονται αλλαχού είναι οπωσδήποτε εμπαθής; Δεν νομίζουμε. Ημείς αντιθέτως δεν καταφερόμεθα κατά προσώπων αλλά κατά του διχαστικού πνεύματος του γοχισμού. Λόγω ημερών δημιούργησαν μία κοινότητα το 1924, αλήθεια αυτό δεν φάνηκε τότε καινοτόμο να ονομάζονται ορθόδοξοι με τον τίτλο κοινότητα και ουχί εκκλησία; Μάλιστα ίδρυσαν και σωματείο το 1926. Είναι 15 ομάδες ΓΟΧ. Έτσι θεραπεύεται το κατ' εκείνους σχίσμα του νέου ημερολογίου; Με την δημιουργία άλλων 15 εκκλησιών; Επειδή τα λέγωμεν είμεθα λοιπόν εμπαθείς; Αντιθέτως είμεθα χριστιανοί που πονούμε να βλέπωμεν σχίσματα διχόνοιες, ταραχές. Όλ' αυτά ο απόστολος Παύλος τα καταδικάζει.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 4ον.

''Δεν θεωρώ την ομάδα ΕΦΦΑΘΑ Προτεσταντες, συνειδητους δηλαδή,''

Ούτε προτεστάντες είμεθα, ασυνείδητοι ή συνειδητοί. Απλώς είμεθα λάτρεις του Χριστού όχι των τύπων. Δεν λατρεύουμε τους κανόνες αλλά τον Λόγο του Κυρίου. Οι κανόνες είναι εργαλείο ουχί αντικείμενο λατρείας. Ας αφήσουμε δε, το γεγονός ότι όλοι είμεθα ειδικοί όταν καθηγητές τρέμουν να μιλήσουν για το κανονικό δίκαιο.

Είναι φοβερό ότι μας ταυτίζουν κάποιοι με προτεστάντες επειδή ίσως δεν γνωρίζουν επαρκώς την πατερική σκέψη. Οι παραδόσεις άλλαζαν από αιώνα εις αιώνα εις την εκκλησίαν. Πχ τα άμφια μέχρι τον 11ον αιώνα ήταν όμοια δια πρεσβυτέρους και επισκόπους. Η διαφορά ήτο ότι το επιτραχήλιον οι επίσκοποι το έφεραν άνωθεν του φελωνίου, οι πρεσβύτεροι κάτωθεν. Εξ αυτού φαίνεται και η ελαχίστη διαφορά όπου έχουν οι επίσκοποι μετά των πρεσβυτέρων. Οι επίσκοποι ακόμη επιτρέπετο να φέρουν φελώνιον με πολυσταύριον, οι πρεσβύτεροι ουχί. Σήμερον οι πρεσβύτεροι φορούν φελώνιον με πολυσταύριον.

Από τον 11ον αιώνα άρχισαν τα δώρα του αυτοκράτορος εις τον πατριάρχην. Αρχικώς του επέτρεψε να φορεί κόκκινα υποδήματα, αυτό ως τότε ήτο προνόμιο μόνο του αυτοκράτορος. Ο πάπας το πήρε μόνος του και διατηρεί την συνήθεια ακόμη, ιδίως ο Ράτσινγκερ, δείτε βίντεο εις το διαδίκτυο. Κατόπιν του επέτρεψε να γράφει με κόκκινην μελάνην. Ισχύει ότι και με τα υποδήματα. Κατόπιν του επέτρεψε να φορεί το στέμμα, το αυτοκρατορικόν, το οποίο ήτο δάνειον ως προς το σχήμα από το περσικό στέμμα. Η μόνη διαφορά ήτο η πρόσθεσις του Σταυρού εις την κορυφήν. Τέλος του επέτρεψε να φορεί και τον αυτοκρατορικόν σάκκον. Απλώς ο πατριάρχης επρόσθεσε τους 12 κώδωνες. Η σημερινή ενδυμασία του επισκόπου είναι αυτοκρατορικής φύσεως αδέλφια μου. Διότι κατόπιν ο πατριάρχης άρχισε τα δώρα εις τους επισκόπους της συνόδου του. Έδωσε δικαίωμα να φορούν σάκους, στέμματα που μετενομάσθησαν Μίτρες κλπ. Έτσι καταλήξαμε σήμερον ακόμη και πρεσβύτεροι εις το πατριαρχείον Μόσχας να φορούν Μίτρα. Οι λεγόμενοι Μιτροφόροι. Αυτό όλο ως διαδικασία δι' ημάς είναι ουχί ιερά παράδοσις αλλά παρακμή. Άλλωστε όταν οι πατέρες ομιλούν δια παραδόσεις ομιλούν δια τις δογματικές παραδόσεις, δηλ. τις αποστολικές και όσες συμφωνούν με την Αγίαν Γραφήν.

Ανώνυμος είπε...

''αλλα βλεπω να τους διακατεχει πνευμα διαχωρισμου απο την "μαζα", δηλαδή εμας, κι αυτο θα τους οδηγήσει προς τα κει''

Το μέλλον ουδείς το γνωρίζει εκτός των ανθρώπων του Θεού των εμπνευσμένων εκ Πνεύματος Αγίου. Πού θα υπάγωμεν ας το αφήσουμε εις τον Κύριον. Το ότι έχουμε απόσταση από τον γοχισμό και τον οικουμενισμό είναι αλήθεια. Δεν χαρακτηρίζουμε κανέναν ''μάζα'', υμείς διατί αυτοχαρακτηρίζεσθε ''μάζα''; Απλώς δεν μας αναπαύει ούτε η ισοπέδωσις του αντιβιβλικού οικουμενισμού, ούτε η ισοπέδωσις του αντιβιβλικού γοχισμού.

Υπήρξαν πνεύματα ανδρών όπου εστάθησαν μακράν των πλανών αυτών, όπως ο άγιος Φιλόθεος Ζερβάκος ο οποίος εόρταζε με το παλαιόν ημ/γιον τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, αλλά δεν διέκοψε το μνημόσυνο του νεοημερολογίτου επισκόπου του και δεν ίδρυσε ιδιωτικόν σωματείο με τίτλο ''ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΓΟΧ ΕΛΛΑΔΟΣ''.

Ο άγιος Ιωάννης Σαν Φραντζίσκο ο οποίος διατηρούσε πατερική στάση έναντι των οικουμενιστών της εποχής του.

Ο άγιος Φιλάρετος Μητροπολίτης ΡΟΕΔ, ο οποίος με την εγκύκλιο του το 1978 απηγόρευσε ακόμη και την απλή συμπροσευχή με ιερέα ΓΟΧ, αναθεμάτισε τον οικουμενισμό το 1983 και όταν κοιμήθηκε το 1985 δεν είχε εκκλησιαστική κοινωνία ούτε με τους ΓΟΧ ούτε με τους οικουμενιστές.

Ο π. Χρυσόστομος Σπετσών όπου απετειχίσθη αλλά δεν ενετάχθη εις ουδεμίαν παράταξην ΓΟΧ. Δεν κατέληξε με τους προτεστάντες πάντως..

Τους προτεστάντες τους θεωρούμε αιρετικούς διότι απορρίπτουν βιβλικά δόγματα, ώς το Θεομητορικόν, την τιμητικήν προσκύνησην των εικόνων και των λειψάνων, τις πρεσβείες των αγίων, έχουν τον καλβινισμόν κάποιες και άλλες το άλλο άκρον την μη γνώση εκ Θεού της τελικής κρίσεως της ψυχής! Άλλες έχουν τη αίρεση της κενώσεως, άλλοι είναι αντιτριαδικοί. Εν ολίγοις τους θεωρούμε πλανεμένους και λυπούμεθα δι' αυτό.

Ας ευχηθούμε να γίνουμε μαθητές του Ευαγγελίου και ουχί των τύπων και των ανθρωπίνων παραδόσεων όπως μας λέγει ο Μέγας Βασίλειος εις την 95ην ερώτησην εις τον 9ον τόμον της ΕΠΕ, σελ, 125-127.

Θα συνετάξωμεν ένα κείμενο με εδάφια αγίων και θα επανέλθωμεν. Αν απαντούμε συνεχώς εις ό, τι μας καταλογίζεται δεν θα το καμωμεν ποτέ. Οπότε θα τα είπωμεν πάλι συν Θεώ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΕΣΗ ΤΟΥΣ?

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ;

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι συνεχιζουν την ειρωνια αλλα και τον αχταρμα τους, αντι του συγκροτημενου διαλογου, οπου πολλακις προσκληθηκαν στο θεμα του ημερολογιακου Σχισματος
Θα αναφερθω λιγο στις κατωτατου επιπεδου ειρωνιες (παντα τις εκτοξευουν εν αγαπη..) κι αργοτερα θα μιλησω για τα πιο ουσιαστικα
Μας ειπαν λοιπον καποιοι (αφου κι εγω ειμαι καποιος...παντα με πολλη αγαπη και πονο καρδιας, οπως φαινεται απ τις εκφρασεις που χρησιμοποιουν συνεχως και την συνολικη συμπεριφορα τους)
"Άλλο παράδειγμα, τα άμφια έκαμαν την εμφάνιση τους εις την αρχήν του τρίτου αιώνος, προ της εποχής αυτής οι επίσκοποι, πρεσβύτεροι, διάκονοι εφορούσαν ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ....Τότε δεν έκαμαν θεία λειτουργία, δεν κατέβαινε το Άγιο Πνεύμα ν' αγιάσει τα τίμια δώρα; "
Μηπως λοιπον οι Πιστοί τοτε φορούσαν ράσο ;;
Γιατί αυτη η προταση συνεπαγεται (σε απλα Ελληνικα), οτι δεν υπάρχει προβλημα να φορουν οι Ιερωμενοι το ιδιο ενδυμα με τους Πιστους, κατεβαινει το Άγιο Πνευμα
Δυστυχώς δεν "πιανουμε" τα υψηλά νοήματά τους...

Σταύρος


Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Μιλησα σε καθαρα Ελληνικα κι ανεφερα :
"Σαφώς η Ιερά Παράδοση δεν μπορεί να αντιτίθεται στην Αγία Γραφή, αλλά ΔΕΝ ισχύει ότι είναι μόνο η παράδοση που βασίζεται εις την Αγίαν Γραφήν. "
Δηλαδή, ότι αναφέρει κι ο Μεγας Βασίλειος :
Ἐπιλείψει με ἡ ἡμέρα τὰ ἄγραφα τῆς Ἐκκλησίας μυστήρια διηγούμενον.
"Μια ολοκληρη μερα δεν θα αρκουσε για να διηγηθω τα Μυστηρια της Εκκλησιας για τα οποία η Γραφη δεν κανει λογο"

Tώρα τι καταλαβαινουν καποιοι κι απο πανω ειρωνευονται κιολας, καταστρεφοντας τη συζητηση, μακρυνοντας την χωρις λογο (προφανως εχουν αυτοι τον λογο) δεν θα ασχοληθω αλλο.

Ας προχωρήσω λοιπον στο ζουμι του θεματος, τι ειναι και τι δεν ειναι Ιερα Παραδοση
1) Καταρχήν ας δουμε τα παρακατω, τα περισσσοτερα απ τα οποία αναφερει κι ο Μεγας Βασίλειος στον κανόνα του και περιμενουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χωρία της Αγίας Γραφής στα οποία βασίζονται, όπως λενε καποιοι
- Η ευλογία του ύδατος της ιερής κολυμβήθρας, η χρίση του βαπτιζομένου με άγιο έλαιο, η χρίση και σφράγιση του βαπτισθέντος με το Άγιο Μύρο.
- Ο τρόπος, κατά τον οποίο τελείται η θεία Λειτουργία, όπως και οι διάφοροι λειτουργικοί τύποι, οι ευχές της αγίας Αναφοράς και του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων, ο τρόπος της κοινωνίας των πιστών.
- Ακόμη κι οι νεκρώσιμες ακολουθίες, τα μνημόσυνα, τα μνημονεύματα ζώντων και τεθνεώτων και άλλα.

2) Μας παρουσιαζουν ως τρανο επιχειρημα τον λογο του Μεγαλου Βασιλειου περι ανθρωπινων παραδοσεων, λες και διαφωνουμε καπου σ΄αυτο. Έτσι π.χ. το καψιμο του Ιουδα ειναι τοπικο εθιμο-ανθρωπινη παραδοση.
Εγγυήσεις της Ιερας Παράδοσης ειναι η :
α) Η Αποστολικότητα, κι οταν λεμε Αποστολικότητα, ως γνωστόν, δεν εννούμε μόνο τους πρώτους Αποστολους, αλλα και τους διαδοχους, γι' αυτο και στην Ζ' Οικουμενικη αναθεματίζονται κι οσοι παραβούν και την ΑΓΡΑΦΗ Παράδοση. Η Παράδοση δεν είναι στατική αλλα ζωντανός Οργανισμός, καθώς το Άγιο Πνευμα συνεχώς ενεργεί μεσα στην Εκκλησία.
β) το αμεταβλητο
Όπως λεει ο Μεγας Βασίλειος :
"ἣν οἱ ἐξ ἀρχῆς διαταξάμενοι παραδιδόντες τοῖς ἐφεξῆς, συμπροϊούσης ἀεὶ τῷ χρόνῳ τῆς χρήσεως, διὰ μακρᾶς τῆς συνηθείας ταῖς ἐκκλησίαις ἐγκατερρίζωσαν"
Και παρακατω μας λεει :
"Ἃρ᾿ οὖν, εἰ ὡς ἐν δικαστηρίῳ τῆς διὰ τῶν ἐγγράφων ἀποδείξεως ἀποροῦντες, μαρτύρων ὑμῖν πλῆθος παρεστησάμεθα, οὐκ ἂν τῆς ἀφιείσης παρ᾿ ἡμῶν ψήφου τύχοιμεν; Ἐγὼ μὲν οὕτως οἶμαι· Ἐπὶ στόματος γὰρ δύο καὶ τριῶν μαρτύρων σταθήσεται πᾶν ῥῆμα. Εἰ δὲ καὶ τὸν πολὺν χρόνον πρὸς ἡμῶν ὄντα ἐναργῶς ὑμῖν ἐπεδείκνυμεν, οὐκ ἂν ἐδόξαμεν ὑμῖν εἰκότα λέγειν, μὴ εἶναι καθ᾿ ἡμῶν τὴν δίκην εἰσαγώγιμον ταύτην; "
Και δεν νομιζω οτι χρειαζεται καν η μεταφραση σε αυτες τις απλες προτασεις
γ) και σαφώς να μην αντιβαίνει στην Αγία Γραφή.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ BARCODE KAI 666
Η συζήτηση ειχε γινει προ ολιγων ημερων, στις 23/04, εδω
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/04/microchip.html
κι εκει θα προσθεσω τωρα καποια νεα στοιχεια

Εκει, όπου καποιοι εξεφρασαν τη "περιεργη" αποψη ότι :
"Η σκλαβιά η πολιτική, η οικονομική και πάσης φύσεως άλλη ανθρωπίνου επινοήσεως σκλαβιά δεν απησχόλησε την Εκκλησία. "
η οποία καταρρίφθηκε πληρως κι εκεινοι εξαφανιστηκαν...τωρα ερχονται εδω να κανουν copy-paste τα γνωστα τους τουρλου-τουρλου, προς δημιουργια εντυπωσεων.
Για τους ΓΟΧ εχω βαρεθει να τους ακουω, αλλα την ανευθυνοτητα σε τοσο σοβαρα θεματα απεναντι στον κοσμο, δεν τη δεχομαι.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
«Η σημερινή ενδυμασία του επισκόπου είναι αυτοκρατορικής φύσεως αδέλφια μου»
[ συμφωνώ 100%]

«Αν κάποιος νομίζει ότι η Διακόνισσα Μαγδαληνή ήταν κάτι άλλο από τις Διακόνισσες του Βυζαντίου να είπωμεν ότι η Διακόνισσα Μαγδαληνή εφορούσε ιερατικά επιμανίκια. Κανονική Κληρικός»

[ Από πότε ο κάθε άγιος έχει το αλάθητο; Στις οικουμενικές Συνόδους η συντριπτική πλειοψηφία των επισκόπων δεν πίστευαν ορθά… κατόπιν εννοούσαν και υπέγραφαν ορθοδοξία, για να μην γράψω ατελείωτα παραδείγματα αγίων όπου ηταν αιρετικοί μέχρι να καταλάβουν και να αναθεωρήσουν . Οι διακόνισσες στην αρχαία Εκκλησία δεν ήταν συλλειτουργοί αλλά υπηρετούσαν τον Ναό επίσημα κυρίως σε βαπτίσεις γυναικων κλπ]

«και δεν ίδρυσε ιδιωτικόν σωματείο με τίτλο ''ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΓΟΧ ΕΛΛΑΔΟΣ»

[ η Εκκλησία ΓΟΧ δεν ιδρύθηκε το 1924 όπως γράφουν πολλοί… αλλά συνεχίστηκε, με τις χειροτονίες της ΡΟΕΔ - μπορείτε να καταλάβετε την διαφορά του «συνεχίζω» από το «ιδρύω; »
Όσο για το σωματείο ΓΟΧ έχετε δίκιο 100%, όπως και σήμερα οι ΓΟΧ με την υπογραφή τους έγιναν θρησκευτική κοινότητα…
δλδ ΣΕΚΤΑ ]

«Ο άγιος Φιλάρετος Μητροπολίτης ΡΟΕΔ, ο οποίος με την εγκύκλιο του το 1978 απηγόρευσε ακόμη και την απλή συμπροσευχή με ιερέα ΓΟΧ, αναθεμάτισε τον οικουμενισμό το 1983 και όταν κοιμήθηκε το 1985 δεν είχε εκκλησιαστική κοινωνία ούτε με τους ΓΟΧ ούτε με τους οικουμενιστές»

[ Για ποιο λόγο έγινε αυτό γνωρίζετε;;;
Επειδή προσχώρησε στους ΓΟΧ κληρικός της ΡΟΕΔ, ο οποίος ήταν Παπικός και η ΡΟΕΔ τον δέχθηκε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΕΙ και το χειροτόνησαν Ιερέα. Οι ΓΟΧ διόρθωσαν αυτό το δογματικό λάθος με ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ – όσο για το πόσο ορθόδοξη ήταν η πάλαι ποτέ ΡΟΕΔ… αυτό καλύτερα να το αφήσουμε γιατί έχει πολύ κλάμα η ιστορία.

Τέλος για το ημερολογιακό, η παράδοση της Εκκλησίας για 1700 χρόνια [ μετράω από Α’ οικουμενική ] εχει το παλαιό ημερολόγιο. 1700 χρόνια όλος ο πλανήτης ήταν σε πλάνη;;;;;;;;
Αν η αλλαγή γινόταν με Πανορθόδοξη απόφαση τότε θα είχατε δίκιο.
Η αλλαγή όμως έγινε για να σχίσει την Εκκλησία απο δυο Μασόνους, όπως και έγινε...
Και γι αυτό άπτεται του δόγματος.
Δείτε εκ του αποτελέσματος που κατάντησε η διοικούσα εκκλησία και βγαίνουν τα συμπεράσματα για το αν υπάρχει Χριστός εκει μέσα.
Οσο για τα σχίσματα ΓΟΧ ποιος σας είπε ότι συμφωνούμε με τους αθεόφοβους τσαρλατάνους των σχισματικών παρατάξεων;]

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ταπεινωθείτε και τα υπόλοιπα είναι εύκολα.
Η Εκκλησία αποφασίζει με οικουμενικές αποφάσεις για τα τρέχον ζητήματα αιρέσεις κλπ
Οποιος αντιστρατεύεται τις οικουμενικές αποφάσεις Βλασφημεί το Αγιο Πνεύμα που τις Συνυπέγραψε, και αυτό ακριβώς έχουν ως παρακαταθήκη οι Οικουμενικές Σύνοδοι προειδοποιώντας με αιώνιο κόλαση αυτούς που δεν θα τηρήσουν τα υπογεγραμμένα.
Με την ίδια λογική να καταργηθεί ο νηπιοβαπτισμός [ μήπως υπάρχει κανόνας που να σε υποχρεώνει να βαπτίσεις τον άνθρωπο στους 3 μήνες;; ] να καταργηθούν και οι νηστείες,μιας και δεν υπήρχαν τότε, να μεταλαμβάνουν οι λαικοί από το Ποτήριο, και ένα σωρό άλλα…
ΜΗΝ Διορθώνετε το άγιο Πνεύμα που συνυπέγραψε την παραδοθείσα Λειτουργική.
Αν δέχθηκε ο Θεός τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, ποιοι είμαστε εμείς να πούμε το αντίθετο;;;
Στην ταπείνωση έρχεται η Χάρι, διαφορετικά έρχεται ο δαιμονισμός, και μπορεί σήμερα να έχετε απέναντι τα άμφια, αύριο όμως να είστε σίγουροι θα βρείτε κάτι δογματικό να πολεμήσετε.
Σας τα γράφω ΦΙΛΙΚΑ και εκ πείρας ως κληρικός
Χριστός Ανέστη

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ συνεχεια
Παραθετω και κειμενο του Ιερού Νικοδήμου, το οποίοι δημοσιεύτηκε σε πολυ καλό άρθρο σήμερα εδω :
(κι όπου μπορει καποιος να το δει ολοκληρο)
http://agiosioannisotheologoskavalas.blogspot.gr/2017/05/blog-post_10.html#more

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΠΕΡΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ.
Πρώτα-πρώτα, λοιπόν, ομολογούμε και κηρύττουμε και αποδεχόμαστε τα δώδεκα άρθρα πού Βρίσκονται στο κοινό Σύμβολο της Πίστεως, ....
Δεύτερο, ομολογούμε και ενστερνιζόμαστε όλα τα αλλά δόγματα, όσα ή Καθολική και Ανατολική Αγία Εκκλησία του Χριστού ομολογεί και κηρύττει. Τόσο αυτά πού αφορούν την υψηλή και Τριαδική θεολογία, δηλαδή τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, των οποίων ή Θεότητα είναι μία, σύμφωνα με τον Ε' Κανόνα της δευτέρας Οικουμενικής Συνόδου, όσο και αυτά πού έχουν σχέση με την βαθιά και ένσαρκη Οικονομία του Θεού Λόγου. Και για να πω αυτό πού λέει ό Μέγας Βασίλειος: «Πιστεύουμε σύμφωνα με όσα ομολογήσαμε ατό βάπτισμα μας και φρονούμε σύμφωνα με' όσα έχουμε πιστεύσει» (στον Α' Ασκητικό Λόγο).
.....

Τέταρτο, κρατάμε τίς αποστολικές παραδόσεις, πού διδαχθήκαμε είτε προφορικά είτε με' Επιστολή των θείων και ιερών Αποστόλων και μένουμε (σταθεροί) σ' αυτά πού μάθαμε και επιβεβαιώσαμε, όπως ό απόστολος Παύλος παραγγέλλει σ' εμάς και σ' όλους τους χριστιανούς και στην Α' προς Κορινθίους Επιστολή και στην Β' προς Θεσσαλονικείς και στην Β' προς Τιμόθεο.
Πέμπτο, μαζί με τις παραδόσεις των αποστόλων κρατούμε και αποδεχόμαστε και τις παραδόσεις της Εκκλησίας, δηλαδή αυτές που ορίσθηκαν από τους διαδόχους των αποστόλων -ήταν φρόνημα του κακόδοξου Μοντανού, ό όποιος άκμασε κατά τον δεύτερο αιώνα, το να αθετεί τις παραδόσεις και τις συνήθειες της Εκκλησίας, σύμφωνα με τον Ευσέβιο, βιβλίο Ε', κεφ. ΙΕ' της Εκκλησιαστικής Ιστορίας-, γιατί τα δόγματα και οι παραδόσεις της Εκκλησίας δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους• μη κάτι τέτοιο! Άλλα μάλλον το ένα είναι συστατικό του άλλου. Γιατί, αφενός τα δόγματα της Πίστεως συνιστούν (συγκροτούν) τις παραδόσεις της Εκκλησίας• και αφετέρου οϊ παραδόσεις της Εκκλησίας θεμελιώνονται επάνω στα δόγματα της Πίστεως. Έτσι και τα δύο μαζί έχουν την ίδια σπουδαιότητα για την ευσέβεια (των πιστών). Γι' αυτό και ό μέγας Βασίλειος είπε ότι «αυτά τα δύο έχουν την ίδια ισχύ για την ευσέβεια» (Κανόνας 91ος). Γιατί, όπως οί μεγάλες πέτρες στέκονται με τίς μικρές, και οϊ δύο μαζί συγκροτούν την οικοδομή -επειδή αν θελήσει κανείς να γκρεμίσει τίς μικρές, γκρεμίζει ταυτόχρονα και τίς μεγάλες-, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα δόγματα της Πίστεως στέκονται μαζί με τίς παραδόσεις της Εκκλησίας• και αν θελήσει κανείς να αθετήσει τίς παραδόσεις της Εκκλησίας, αθετεί μαζί και τα δόγματα της Πίστεως. Για αυτό είπε πάλι ό Μέγας Βασίλειος: «Γιατί αν επιχειρούσαμε να εγκαταλείψουμε τίς άγραφες συνήθειες, επειδή τάχα δεν έχουν μεγάλη σπουδαιότητα, χωρίς να το είχαμε αντιληφθεί θα ζημιώναμε στα πιο σημαντικά σημεία το Ευαγγέλιο• και μάλλον θα καταντούσαμε το κήρυγμα (του Ευαγγελίου) απλό όνομα (Κανόνας 91ος).

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.