" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

1) Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: "Istanbul", η Κωνσταντινούπολη. 2) Η Νέα Τάξη και τα ΜΜΕ, προβάλουν την "εκκλησία". γιατί ΔΕΝ την φοβούνται πλέον.

Διαβάζουμε εδώ:

Ο Σεβασμιότατος Αλεξανδρουπόλεως και η “Istanbul”!

«...
Tο κείμενο το οποίο έχει τεθεί πρώτο στον τόμο, είναι ένα ποίημα του Σεβασμιότατου Αλεξανδρουπόλεως με ατυχή τίτλο: “Ήμουν και εγώ εκεί, στον ανακαινισμό της Ροτόντας του Καΐρου”. 

Το ποίημα στην τελευταία στροφή αναφέρει και τα εξής:
Μέσω της Istanbul, γυρίσαμε στον Έβρο

Από την Πόλη που το θαύμα κορυφώνεται στη χώρα μας όπου το θαύμα σβήνει”.

Επειδή μόνον τυχαίο πρόσωπο δεν είναι ο συγκεκριμένος μητροπολίτης, δείτε άφθονα "κατορθώματα του", εδώ.



Η Νέα Τάξη και τα ΜΜΕ, δεν έχουν πλέον ΚΑΝΕΝΑ λόγο 
να μην προβάλουν την "εκκλησία". 
Δεν την φοβούνται πλέον.


Κάποτε, επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ Τίκα (δείτε εδώ),
οι μοναδικές αναφορές των ΜΜΕ για την εκκλησία, ήταν μόνον για να την λοιδορήσουν

Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Τίκας, στο LIONS CLUB...

(ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Τίκας, "σφαγίασε" ΧΩΡΙΣ απολογία ένα σωρό άξιους μητροπολίτες που είχαν εκλεγεί από Αριστείνδην Σύνοδο επί δικτατορίας Παπαδόπουλου. 
Δυστυχώς χρειάστηκε χούντα, για να εκλεγούν επί τέλους στην Ιεραρχία ΑΞΙΟΙ ποιμένες. 
Όμως η επόμενη Χούντα, του Ιωαννίδη, που επιβλήθηκε λίγο μετά το Πολυτεχνείο, και η Δημοκρατία που ακολούθησε φρόντισαν να τους "ξ' αποστείλουν")



Μετά ήρθε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
που αρχικά θεωρούμε ότι τους έδωσε την εικόνα ότι ήταν όργανο της Νέας Τάξης, οπότε δεν είχαν κανένα λόγο να μην τον προβάλουν, πόσο μάλλον αφού ήταν επικοινωνιακός και "έπαιζε" ως είδηση με τις ατάκες του. 

Όταν όμως ο Χριστόδουλος τους αιφνιδίασε με την αντίδραση του (με αφορμή τις ταυτότητες), αποκαλύπτοντας όλα τα μελλοντικά σχέδια τους (που ήδη υλοποιούνται στις μέρες μας),
τότε έπεσαν όλα τα ΜΜΕ πάνω του για να τον φθείρουν.

Πολύ σύντομα φυσικά, "έφυγε" 
(με τον ίδιο τρόπο που "έφυγε" κι ο Τάσος Παπαδόπουλος που αντέδρασε στο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο -όλως τυχαίως αργότερα ανακαλύφθηκε ότι η Κύπρος διέθετε αρκετά θαλάσσια οικόπεδα με άφθονα κοιτάσματα φυσικού αερίου). 



Ήρθε ο επόμενος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης,
και φυσικά αφού δεν έχει λαλιά, επίσης παίζει μια χαρά στα κανάλια.

Δεν είναι τυχαίο που ο άθεος Τσίπρας, ο αστεφάνωτος, με τα 2 αβάπτιστα παιδιά, συναντιέται πολύ συχνά, όλο χαρά μαζί του.
Όπως έκαναν και οι κομμουνιστές στην Ρωσία με την "δοτή" τους Ιεραρχία.








Με την ίδια σιγουριά, ο Τσίπρας συναντιέται πολύ συχνά και με τον οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο.




Ο Τσίπρας στο Άγιο Όρος!

ο δηλωμένος άθεος Τσίπρας, που πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, 
παρασημοφορείται από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ... "Θου Κύριε"!


Ο Τσίπρας στα Θεοφάνεια ..

Δεν είναι τυχαία τόσα ρεπορτάζ από το κρατικό κανάλι, από την επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο μέχρι τον Τσίπρα στον Πανάγιο Τάφο.



Πρέπει μια μέρα να ξυπνήσουν οι πιστοί και να καταλάβουν ότι όσοι φορούν τις δεσποτικές στολές, δεν είναι απαραίτητα ποιμένες αλλά

ίσως ΛΥΚΟΙ, που σχεδίασαν και κατέλαβαν τις τόσο σημαντικές αυτές θέσεις στους μητροπολιτικούς και πατριαρχικούς θρόνους.



Η διακοπή μνημόνευσης (=αποτείχιση) των επισκόπων -μετά την ψευδοΣύνοδο στο Κολυμπάρι- αρχίζει να τρίζει τις καρέκλες τους.


Θα μπορέσει επιτέλους το όνειρο του π.Αυγουστίνου Καντιώτη για "ελευθέρα και ζώσα εκκλησία", να γίνει πραγματικότητα;

Ίσως όχι, 
ίσως ποτέ πλέον ξανά στους μεγάλους μητροπολιτικούς ναούς,

αλλά σίγουρα μια ελπίδα ανθίζει στις λειτουργίες και τις ακολουθίες των "αποτειχισμένων"
(έτσι αποκαλούνται όσοι διέκοψαν το μνημόσυνο και δεν εκκλησιάζονται πλέον σε ναούς όπου μνημονεύονται οι δεσποτάδες : ΟΛΗ δηλαδή η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκαν την (ψευδο)Σύνοδο στην Κρήτη),



μέχρι είτε να ανακαλέσουν την ψευδοσύνοδο ως ληστρική
είτε μέχρι να καταδικαστούν ως αιρετικοί.


Πιθανότατα προσερχόμαστε στην εκκλησία των εσχάτων χρόνων, όπου οι ναοί θα είναι ανοιχτοί και περίλαμπροι αλλά οι ορθόδοξοι πιστοί δεν θα πλησιάζουν γιατί θα έχουν καταληφθεί από αιρετικούς.
Όπως σήμερα;;;

Διαβάστε  εδώ προφητείες για τους "ιερείς των εσχάτων χρόνων", και προσέξτε τι ανατριχιαστική ομοιότητα με το σήμερα ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΗΣ ΒΙΡΙΤΣΑ:

Από την μία θα χρυσώνουν τους τρούλους και θα βάζουν επάνω τους τούς σταυρούς και από την άλλη παντού θα βασιλεύει κακία και ψεύδος. Η αληθινή Εκκλησία πάντα θα διώκεται. Αυτοί που θέλουν να σωθούν, θα σώζονται με τις ασθένειες και τις θλίψεις. Ο τρόπος που θα γίνονται οι διωγμοί θα είναι πολύ πονηρός και θα είναι πολύ δύσκολο κανείς να προβλέψει τους διωγμούς. Φοβερός θα είναι αυτός ο καιρός, λυπάμαι αυτούς που θα ζούνε τότε»

Δεν τα βλέπουμε; Αντε να καταλάβει ο καθημερινός άνθρωπος τα όσα συμβαίνουν στην πίστη μας, είμαστε ακατήχητοι δυστυχώς...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.