" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Νέα φοβερή βεβήλωση του Ιερού Ναού των Ασωμάτων - Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα)

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»

Μεγάλη Παρασκευή 14/04/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΥΠΟΥ
Τζιτζικώστας, Ζουράρις, Κουράκης, Αμανατίδης, Τσαρουχά κλπ. Οι περισσότερο τους ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ μέσα στον ορθόδοξο ναό .. Πηγή φωτογραφίας και βίντεο εδώ 

Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών (02/04/2017) με την ανοχή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και με την παρουσία του Επισκόπου Αμορίου, ηγούμενου της Ι.Μ. των Βλατάδων και «τοποτηρητού» του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Θεσσαλονίκη, έγινε στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου της UNESCO μουσική εκδήλωση στον αρχαιότερο Ναό της πόλεως.

Χωρίς ίχνος ντροπής οι τραγουδίστριες Ρεμπούτσικα και Πασπαλά, με συνοδεία δύο ανδρών, μετέτρεψαν τον πάνσεπτο Ναό σε ναόν ειδώλων. Με κραυγές και ουρλιαχτά και λικνιζόμενες, εδημιούργησαν ατμόσφαιρα βακχικών τελετών.

Η Ρεμπούτσικα παίζοντας βιολί και τρέχοντας στο κέντρο του Ναού προέτρεπε τους παρευρισκόμενους να τη συνοδεύσουν με χειροκροτήματα. Πολλοί μάλιστα από αυτούς εσηκώθησαν όρθιοι και λικνιζόμενοι εχειροκροτούσαν με «ενθουσιασμό».

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων απελάμβανο τη βακχική τελετήν ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας, η Υπουργός Πολιτισμού, ηθοποιός Κονιόρδου, οι υφυπουργοί του αθέου Τσίπρα, Αμανατίδης, Τσαρουχά και Ζουράρις (υπέρμαχος των σοδομιτών). Την «εκλεκτή» παρέα συμπλήρωνε και ο Επίσκοπος Αμορίου που πέρυσι ελειτούργησε στον ιερό Ναό ενώ εφέτος απελάμβανε, χειροκροτώντας μάλιστα μετά χαράς μεγάλης, τη βδελυρή τελετή, αντιπροσωπεύοντας έτσι επαξίως τον προκαθήμενό του.




Ο Αμορίου θα χοροστατήσει την ερχομένη Παρασκευή στον εορτάζοντα ναόν της Ζωοδόχου Πηγής Θεσσαλονίκης του οποίου προΐσταται ο ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας, π. Βαρνάβας. Με αυτό τον τρόπο αμείβει η Μητρόπολη τους παραβάτες των Ιερών Κανόνων.
Κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραβαίνοντας θείους και ιερούς κανόνες αλλά και το ελληνικό σύνταγμα επιτρέπει με την πλήρη αδράνεια και αδιαφορία του, τη συνεχή βεβήλωση του αρχαιοτάτου αυτού Ναού των Βαλκανίων. Το Ναό που παραχώρησε στον άγιον Α(σ)χόλιο, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (379-384), ο Μέγας Θεοδόσιος.
«Εσκεμμένως» αγνοεί ο Μητροπολίτης ότι ο άπαξ ναός, εσαεί ναός και ότι όσοι βεβηλώνουν ναούς έχουν κακό τέλος, σύμφωνα με τον Άγιο Συμεών, το μυσταγωγό, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (1410-1429). 


ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»
ΜΑΡΚΟΥ του ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ 1,
600-66 ΜΕΘΩΝΗ - ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ
Πηγή
Σχόλιο:
Για την συμφωνία "παράδοσης" του ναού του Αγίου Γεωργίου εκ μέρους του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, γράψαμε εδώ και καιρό αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, δείτε πχ εδώ και εδώ). 
Δυστυχώς επαληθευόμαστε.

2 σχόλια:

Χρύσα Πολίτη είπε...

Αν μου επιτρέπετε σας παραθέτω τα ευρήματα μιας -μικρής έκτασης-προσωπικής έρευνας σχετικά με την υπόθεση του εν λόγω ναού:

Ιστορική αναδρομή του ναού

Η πρωταρχική χρήση του κτίσματος για τα πρώτα 100 χρόνια δεν είναι ιστορικά αποσαφηνισμένη καθώς άλλοι ισχυρίζονται ότι λειτουργούσε ως μαυσωλείο και άλλοι ότι ήταν ειδωλολατρικός ναός των Καβείρων. Το σίγουρο είναι πως ο Μέγας Θεοδόσιος παραχώρησε κατά κυριότητα τον ναό στην Αρχιεπισκοπή Θεσσαλονίκης επί Αρχιεπισκόπου Θεσ/νίκης Αγίου Α(σ)χολίου (379-384) και για 1250 περίπου χρόνια διατήρησε απρόσκοπτα την ιδιότητά του ως Ορθοδόξου ναού. Το 1590 μ.Χ. μετετράπη σε τζαμί από τους Οθωμανούς και ως τέτοιο παραμένει για 322 χρόνια. Το 1912 παύει η λειτουργία του ως τζαμί και επανεγκαινιάζεται λόγω βεβηλώσεως από τον τότε Μητροπολίτη Θεσ/νίκης Γεννάδιο. Το 1917 εκδίδονται δύο διατάγματα της προσωρινής κυβέρνησης της Θεσ/νίκης του Ελ. Βενιζέλου το ένα εκ των οποίων θεσπίζει την μουσειοποίηση του Ι. Ναού ως μουσείου ρωμαϊκών αρχαιοτήτων και το έτερο το ορίζει ως ιστορικώς διατηρητέο κτίσμα.
Την περίοδο 1950-1955 κάποιοι κύκλοι επισημαίνουν την σπουδαιότητα του ναού ως μνημείου και προσπαθούν να τον αποσπάσουν από την Μητρόπολη Θεσ/νίκης και να τον εντάξουν στην δικαιοδοσία της αρχαιολογικής υπηρεσίας προβαίνοντας στις εξής βεβηλώσεις: αφαιρούνται η Αγία Τράπεζα μαζί με τα λείψανα που κείτονταν εντός και που έκτοτε αγνοείται η τύχη τους και επετράπη η διεξαγωγή κοσμικών εκδηλώσεων εντός του ιερού χώρου (θεατρικές παραστάσεις κ.ά.).
Από την δεκαετία του ’90 ο ναός έχει μπει στο στόχαστρο της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (βλ. http://ellet.gr/node/2) η οποία αξιώνει δυναμικά και με αφόρητες πιέσεις την αποκλειστική μνημειακή χρήση του ναού έναντι της λατρευτικής προβάλλοντας την εξής υποκριτική και αισχρή δικαιολογία «Η μετατροπή του σε χώρο λατρείας θα απαιτούσε την αλλαγή της φυσιογνωμίας του μνημείου, με τραγικές συνέπειες για την αυθεντικότητά του και την ίδια την υπόστασή του, τέτοια που ατράνταχτη μαρτυρία αποτελεί σήμερα ο ναός του Αγίου Δημητρίου». Δεν μας προσδιορίζουν όμως ποια είναι η φυσιογνωμία του μνημείου, το οποίο για πάνω από 12 αιώνες ήταν ορθόδοξος ναός;;!!Επίσης, από πού προκύπτει το ότι η λειτουργία του ως ναού παύει να τον καθιστά και μνημείο παράλληλα;;!!Τέλος, ποιες είναι ακριβώς οι τραγικές συνέπειες τις οποίες έχει υποστεί ο ναός του Αγίου Δημητρίου;;; Μήπως στοχοποιείται γιατί λειτουργεί ως Ορθόδοξος ναός αντί τζαμιού;; Γιατί απ΄ ότι φαίνεται αυτό τους καίει!!

Σημειωτέον ότι τα αρχικά κεφάλαια που επενδύθηκαν στην εν λόγω «ελληνική» εταιρεία προέρχονταν από εφοπλιστικές οικογένειες του εξωτερικού (οικογένειες Λιβανού, Ποταμιάνου, Χανδρή, Κουλουκουντή)…. Επίσης συνιστά παράρτημα της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας ονόματι «Εuropa Nostra» (https://www.europanostra.org/network/), η οποία συνεργάζεται στενά μεταξύ άλλων με την UNESCO (διοργανώτρια της συγκεκριμένης εκδήλωσης), την Ευρωπαϊκή ένωση και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (https://en.wikipedia.org/wiki/Europa_Nostra). Ακόμα ο Αντιπρόεδρος του παραρτήματος της συγκεκριμένης εταιρείας στην Θεσ/νίκη, ο κ. Κονιόρδος Βασίλης, συμμετέχει στον συνδυασμό του Μπουτάρη ως σύμβουλος της 3ης Κοινότητας Θεσ/νίκης (http://www.prv2014thess.gr/candidate-items/koniordos/).

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο αναφορικά με τα συμφέροντα που υποκρύπτονται και διαπλέκονται αγαστώ τω τρόπω στην υπόθεση του συγκεκριμένου Ναού της Ροτόντα….

Στυλιανός είπε...

Χριστός Ανέστη.
Χρύσα σε ευχαριστώ για τα στοιχεία που έδωσες.
Νομίζω σε αυτόν τον ναό κάνουν "τεστ" οικουμενισμού - νεας τάξης.
Είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει, απ'οσο ξέρω τελείτε και Θεία λειτουργία εκεί μια φορά τον μήνα (;).
Είναι καθαρή βεβήλωση.
Θα προτιμούσα περισσότερο να είναι μουσείο παρά αυτή η μικτή χρήση αλα κάρτ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.