" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ" ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ


Ηγούμενε της Ι. Μ.Κουτλουμουσίου κ.Χριστόδουλε,
... 
Ξεχάσατε ...
Η φωνή της συνείδησής σας μάλλον πνίγηκε κάτω από τα συμφέροντα και τις προσωπικές δεσμεύσεις σας.
Ξεχάσατε μάλλον πως πρέπει να υπακούετε μόνο στον Θεό και να πολιτεύεσθε σύμφωνα με το θέλημα Του και όχι των ανθρώπων.
Ξεχάσατε πώς και γιατί βρεθήκατε στο Άγιον Όρος.
Ξεχάσατε την σωτηρία της ψυχής σας και των ψυχών που καθοδηγείτε.




Μοναστήρι που ανέχεται την αίρεση ..
Σε καιρό αιρέσεως, όσοι δεν διώκονται και δεν ομολογούν ταυτίζονται με τους διώκτες-αιρετικούς.
Σύμφωνα με τον άγιο Θεόδωρο Στουδίτη, το μοναστήρι που ανέχεται την αίρεση ονομάζεται “ολετήριον” φονευτήριον ψυχών.
Εσείς όχι μόνο ανέχεστε την αίρεση αλλά γίνεστε και κοινωνός της, εκδιώκοντας όσους ομολογούν πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, αυτούς που ακολουθούν τους Πατέρες της Εκκλησίας και εφαρμόζουν όσα διατυπώθηκαν στις Οικουμενικές Συνόδους.
Η παραμονή στο μοναστήρι, συνεχίζει ο άγιος Θεόδωρος Στουδίτης χωρίς ομολογία, με συμβιβασμούς σε θέματα πίστεως, είναι ολέθρια και ψυχοκτόνος.



Κάποτε οι μοναχοί του Αγίου Όρους μαρτυρούσαν για την Ορθοδοξία. 
Τώρα;
Καθήκον σας θα ήταν, εσείς πρώτος ακολουθώντας το παράδειγμα των οσιομαρτύρων αγιορειτών επί Βέκκου, να διακόψετε την μνημόνευση του πατριάρχου, να συμβάλλεται στην διαφύλαξη της πίστεώς μας, να βοηθήσετε να αποκηρυχθεί ο οικουμενισμός ως παναίρεση, να ομολογήσετε Χριστό.
Τουναντίον, προβαίνετε σε παράνομες ενέργειες (με την συμβολή της αστυνομίας) εις βάρος όσων έχουν την καλή προαίρεση να προασπίσουν την αλήθεια της πίστεώς μας βασιζόμενοι στους κανόνες της Εκκλησίας, καθιστώντας τους ομολογητές ώστε να διασωθεί αμόλυντο το σώμα του Χριστού.

Για την συμβολή σας στην ομολογία πίστεως των σημερινών πατέρων (και διαγεγραμμένων πλέον απ' το μοναχολόγιο) σας ευχαριστούμε!



Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Ηγούμενε της Ι. Μ.Κουτλουμουσίου κ.Χριστόδουλε,
μας εξέπληξε η σθεναρή σας θέση ως προς την εκδίωξη μοναχών της Ιεράς Μονής στην οποία πρoΐστασθε .

Μετά την δημοσιοποίηση (σχόλιο παιδαγωγού, δείτε εδώ και εδώ) των παρανόμων ενεργειών σας, πιστέψαμε προς στιγμήν ότι θα υπερίσχυε η λογική, της οργής σας καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιες αδούλωτες φωνές απέναντι στην αίρεση του οικουμενισμού.


Το να αρνείστε πλέον την ύπαρξη της αιρέσεως είναι
μάλλον αδιανόητο, αφού ο οικουμενικός πατριάρχης διακηρύσσει τις οικουμενιστικές του θέσεις όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. 
Η προσέγγιση των άλλων ομολογιών και η διευκόλυνση της “πλήρους ευλογημένης ενώσεως” είναι το καθημερινό μέλημά του.


Η πλήρης υπακοή σας προς το πρόσωπό του, ειδικά μετά την σύνοδο της Κρήτης, δηλώνει την απόλυτη ταύτιση των όσων πιστεύετε με τις δικές του αιρετικές πεποιθήσεις(αιρετικός δεν είναι αυτός που τον χαρακτηρίζει η σύνοδος ,αλλά αυτός που τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις του,η αιρετική διδασκαλία του και η ζωή του).


Η οικουμενιστική διδασκαλία ανατρέπει όλα όσα εξέφρασαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι ,όσα μας δίδαξαν οι Πατέρες με τα λόγια,τα έργα και την ζωή τους, ανατρέπει την αλήθεια όπως την διέσωσε η Ιερή μας Παράδοση.
Είναι δυνατόν να αναγνωρίζουμε ως εκκλησίες τις άλλες ομολογίες-αιρέσεις;
Είναι δυνατόν να συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς να αναγνωρίζουμε την ιεροσύνη τους ,τα μυστήριά τους;
Έχουμε κοινή πίστη με αυτούς ;
Μπορούν οι άλλες θρησκείες να είναι οδοί σωτηρίας;
Σε ποιανού αγίου τα λόγια βασίζεστε;


Η φωνή της συνείδησής σας μάλλον πνίγηκε κάτω από τα συμφέροντα και τις προσωπικές δεσμεύσεις σας .
Ξεχάσατε μάλλον πως πρέπει να υπακούετε μόνο στον Θεό και να πολιτεύεσθε σύμφωνα με το θέλημα Του και όχι των ανθρώπων.
Ξεχάσατε πώς και γιατί βρεθήκατε στο Άγιον Όρος.
Ξεχάσατε την σωτηρία της ψυχής σας και των ψυχών που καθοδηγείτε.


Σε καιρό αιρέσεως,όσοι δεν διώκονται και δεν ομολογούν ταυτίζονται με τους διώκτες-αιρετικούς.
Σύμφωνα με τον άγιο Θεόδωρο Στουδίτη,το μοναστήρι που ανέχεται την αίρεση ονομάζεται “ολετήριον” φονευτήριον ψυχών.
Εσείς όχι μόνο ανέχεστε την αίρεση αλλά γίνεστε και κοινωνός της, εκδιώκοντας όσους ομολογούν πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό,αυτούς που ακολουθούν τους Πατέρες της Εκκλησίας και εφαρμόζουν όσα διατυπώθηκαν στις Οικουμενικές Συνόδους.
Η παραμονή στο μοναστήρι, συνεχίζει ο άγιος Θεόδωρος Στουδίτης χωρίς ομολογία,με συμβιβασμούς σε θέματα πίστεως,είναι ολέθρια και ψυχοκτόνος.


Καθήκον σας θα ήταν,εσείς πρώτος ακολουθώντας το παράδειγμα των οσιομαρτύρων αγιορειτών επί Βέκκου,να διακόψετε την μνημόνευση του πατριάρχου, να συμβάλλεται στην διαφύλαξη της πίστεώς μας,να βοηθήσετε να αποκηρυχθεί ο οικουμενισμός ως παναίρεση,να ομολογήσετε Χριστό.
Τουναντίον,προβαίνετε σε παράνομες ενέργειες(με την συμβολή της αστυνομίας)εις βάρος όσων έχουν την καλή προαίρεση να προασπίσουν την αλήθεια της πίστεώς μας βασιζόμενοι στους κανόνες της Εκκλησίας , καθιστώντας τους ομολογητές ώστε να διασωθεί αμόλυντο το σώμα του Χριστού.

Για την συμβολή σας στην ομολογία πίστεως των σημερινών πατέρων(και διαγεγραμμένων πλέον απ'το μοναχολόγιο) σας ευχαριστούμε!
.
Ορθοδοξία”

την ανοιχτή επιστολή λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 
τις φωτογραφίες είδαμε εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι σίγουροι οι διώκτες ότι δεν θα τους διώξει κανείς από κει;
μπορεί να γίνει παπικό το μοναστήρι και να τους πουν είστε περιττοί εδώ πάτε αλλού, αν πήραν χρήματα απ την ΕΕ μπορεί να τους πουν η μονή θα γίνει μουσείο πάτε να μονάσετε αλλού και να τους βγάλει από το Αγιο Ορος
τί και ποιός τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι εκεί για πάντα με όσα γίνονται και βλέπουμε και ζούμε;
ότι δίνεις παίρνεις σ αυτήν την ζωή
ποιός εγγυάται σε αυτούς που διώκουν άλλους ότι δεν θα διωχθούν;
Η Παναγία είναι Ιδιοκτήτρια εκεί και μπορεί να παραχωρήσει ό,τι θέλει!
Στην κυριολεξία Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

Η απλή και αλάθητη λογικη για τον απλό Ορθόδοξο Χριστιανο σαν εμένα είναι ότι όταν πολεμάς τους ανθρώπους τού Χριστού μας (και οποιονδήποτε άλλο ακακο πλασμα του Χριστιανο η μη) τότε πολεμάς τον ίδιο τον Χριστό μας και κάθε Χριστομαχος δεν μπορεί παρά μόνο να έχει πατέρα του τον διάβολο. Από την παραπάνω απλή λογική συνεπάγεται ότι ο ηγούμενος Χριστόδουλος είναι δαιμονισμενος και δούλος του διαβόλου εκτελοντας τι οδηγίες του. Εγώ δεν τον κατηγορώ γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει διαφορετικα. Προσοχή λοιπόν Χριστιανοί μου από ποιόν ζητά τε ευλογία όταν τους επισκέπτεστε, γιατί αυτός και οι συν αυτω μόνον την κοινωνία του διαβόλου μπορούν να σας μεταδώσουν. Εγώ και μόνο με την σκέψη ανατριχιάζω. Αν νομίζετε αδελφοί ότι τα παραπάνω περιέχουν έστω και ίχνη υπερβολής παρακαλώ γνωστοποίηστετο μου.

Αναστασία είπε...

δυστυχως η κακια και η ειδικα η κακια προερχομενη απο την αγνωσια ειναι επικινδυνη ιδιαιτερως πμευματικα! στοχευετε ως παπικο ποιον? Εναν γεροντα που ΔΕΝ γνωριζετε? δεν θα επεκταθω σε οτι αφορα τις διωξεις μιας και ειναι γνωστο πλεον! ποιοι οι λογοι της απομακρυνσης τους απο την μονη και φυσικα δεν ετιθετο θεμα ως παραπανω γραφετε περι ομολογιας πιστεως κλπ. καθε αλλο....! Καλο και συνετο θα ηταν να μην παρασυρεστε στην διαπομπευση κανενος εαν απο αφελεια? παρασυρθηκατε στο παραπανω επαισχυντο δημοσιευμα κατα του Γεροντα Χριστοδουλου. Διαφορετικα θα καταλαβουμε οτι αλλος ηταν ο σκοπος μιας τετοιας ανυποστηριχτης και παντελους αναληθης κατηγοριας. Ευχομεθα απο καρδιας να αντιληφθειτε εγκαιρως το λαθος σε τουτη τη ζωη για να μην βρεθειτε ανυπολογοιτοι στην αλλη. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Εναν γεροντα που ΔΕΝ γνωριζετε?"
Γνωρίζουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Ακούγαμε ΖΩΝΤΑΝΑ πατέρες κλειδωμένους μέσα στην τουαλέτα, να προσπαθούν με τη βία να τους πετάξουν έξω από το μοναστήρι, μέσα στη νύχτα.
"Χορτάσαμε" καλοσύνη.

"δεν θα επεκταθω σε οτι αφορα τις διωξεις μιας και ειναι γνωστο πλεον! ποιοι οι λογοι της απομακρυνσης τους απο την μονη και φυσικα δεν ετιθετο θεμα ως παραπανω γραφετε περι ομολογιας πιστεως κλπ. καθε αλλο....!"
Ναι, εννοείται, δεν χρειάζεται να "επεκταθείτε"!
ετά από τόοοοσα επιχειρήματα, είναι περιττό.
Πρέπει να μας περνάτε για τελείως χαζούς έτσι;


" Κπαρασυρθηκατε στο παραπανω επαισχυντο δημοσιευμα κατα του Γεροντα Χριστοδουλου. Διαφορετικα θα καταλαβουμε οτι αλλος ηταν ο σκοπος μιας τετοιας ανυποστηριχτης και παντελους αναληθης κατηγοριας. "
Ποιος άλλος δηλαδή είναι ο "σκοπός"; Του ζητήσαμε κανένα κονδύλιο από ΕΣΠΑ και δεν συμφώνησε;


Κυρία Αναστασία,
έχουμε μια καρτέλα "Διωξεις Αγιορειτών", στη δεξιά στήλη,
κάντε τον κόπο να διαβάσετε τις αναρτήσεις της. Θα χρειαστεί να πλοηγηθείτε αρκετή ώρα δυστυχώς, γιατί οι διώξεις αφθονούν.

Αληθώς Ανέστη!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.