" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σχόλιο για τις διώξεις της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου : "Όταν οι άγγελοι πέφτουν ... " και γίνονται ... τραμπούκοι

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Παιδαγωγός”, την ακόλουθη ανακοίνωση του π. Μακάριου Κουτλουμουσιανού:

“Ενώ βρισκόμουν για προσωπικές μου υποθέσεις εκτός Αγίου Όρους, πληροφορήθηκα τηλεφωνικώς από Μοναχούς μέσα από το Άγιον Όρος, ότι
τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14/27-3, κάποιοι Πατέρες της Κουτλουμουσίου με πολλή "αγάπη” καί "ταπείνωση, όπως οι ίδιοι ευθαρσώς ομολογούν ότι έχουν, παρουσία του Αστυνόμου Π. Δ. του τμήματος τών Καρυών, διέρρηξαν την κλειδαριά της πόρτας του Καθίσματος του Αγίου Νικολάου καί το κατέλαβαν βεβηλώνοντας το!

Όσο για εμάς συν Θεό, κάναμε το κατά δύναμιν και φυλάξαμε τον κανόνα των Αγίων της Εκκλησίας.

Δέν παραδώσαμε οικειοθελώς τό Κάθισμα του Αγίου Νικολάου, κάνοντας κάποιο συμβιβασμό με την Αίρεση και τους Αιρετικούς· εν ώρα Κρίσεως δεν θα μας το ζητήσει αυτό ο Χριστός”.





Ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμ. Χριστόδουλος εκδίδει ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι είναι παραπληροφόρηση ότι κάνει κατάσχεση αυτοκινήτων και αλλάζει κλειδαριές κελλιών και καθισμάτων. Γι’ αυτό μας προτρέπει να μην ηρωοποιούμε τους μοναχούς που αποτειχίστηκαν. 

Την αμέσως επομένη ημέρα, όμως, και ενώ εκκρεμεί έφεση του Μοναχού Μακάριου για την απόφαση της Μονής Κουτλουμουσίου να τον διαγράψει από το μοναχολόγιο της Μονής, 
στέλλει μοναχούς στο κάθισμα του Αγίου Νικολάου όπου εγκαταβιούσε ο Μοναχός Μακάριος, κάνουν διάρρηξη του καθίσματος, αλλάζουν κλειδαριές και κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία του Μοναχού.!!!




Όντως πολύ χριστιανική συμπεριφορά και απολύτως συμβατή με το Αγιορειτικό ήθος.!!!

Όσο για το θέμα της ηρωοποίησης των μοναχών που αποτειχίστηκαν ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος έχει πολύ λανθασμένη αντίληψη των πραγμάτων. Εμείς απολύτως τίποτα δεν κάναμε για να ηρωοποιήσουμε τους αποτειχισμένους μοναχούς. 
Το κατόρθωμα αυτό είναι αποκλειστικά έργο δικό του επειδή τους συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος και όχι σαν πνευματικός πατέρας.

Η Μονή Κουτλουμουσίου, όπως όλες οι Μονές του Αγίου Όρους,
φιλοξενούν με αγάπη, όχι μόνον Ορθόδοξους αλλά και αιρετικούς και αλλόθρησκους και δεδηλωμένους άθεους και βλάσφημους. 
Τους μοναχούς, όμως, που αποτειχίστηκαν τους πετά με κλωτσιές έξω από το κελλί τους χωρίς τροφή, χωρίς στέγη και χωρίς να τους επιτρέψει να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.!!!

Ας κάνουν καλά με τον Θεό όσοι συμπεριφέρονται με τόσο αντιχριστιανικό τρόπο.
Του Παναγιώτη Τελεβάντου




Προς επιβεβαίωση των παραπάνω χαρακτηρισμών, παραθέτουμε
ένα πρόχειρο σχόλιο με τις
ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (Κυριακή 30/4/2017, τα χαράματα):


Επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά πριν 3-4 ώρες μοναχός της Μονής Κουτλουμουσίου (το σχόλιο γράφτηκε Σάββατο 29/4/2017, αργά το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα).


Μας κατέθεσε ότι ο π. Ιλαρρίων, επί 23 έτη μοναχός της Μονής 
(που τόσα έτη κατοικεί εντός του μοναστηριού), 


του οποίου διέρρηξαν την κλειδαριά την περασμένη Παρασκευή 21/4/2017 (της Ζωοδόχου Πηγής) και έκτοτε του απαγορεύουν να πάρει τα πράγματα του (για το θέμα πήγε στο Αστ.Τμήμα να καταγγείλει την διάρρηξη, τον παρέπεμψαν στην Επιστασία (!) και η Επιστασία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ασχοληθεί με το θέμα γιατί λέει αν δεν λάβει κλήση από την Μονή ΔΕΝ μπορεί να ασχοληθεί!),


προσπάθησε σήμερα (Σάββατο 29/4/2017), να μπει στο κελί του (που όπως είπαμε βρίσκεται εντός του μοναστηριού). 
"Πατέρες" της Κουτλουμουσίου ασκώντας βία τον απαγόρευσαν και προσπαθούσαν να τον πετάξουν έξω από το μοναστήρι. 



Στη συνέχεια προσπάθησε να μπει σε αχρησιμοποίητο κελί το οποίο δεν είχε κλειδαριά (και
στο οποίο είχε βρει προσωρινά καταφύγιο το βράδυ της περασμένη Παρασκευής 21/4, αφού δεν είχε που να μείνει) και πάλι οι "πατέρες" με τη βία προσπαθούσαν να τον τραβήξουν έξω.


Την ώρα που μας ενημέρωσε τηλεφωνικά έτερος μοναχός της Κουτλουμουσίου (σήμερα, Σάββατο 29/4/2017 βράδυ, γύρω στις 9μμ),
ο π. Ιλλαρίων βρισκόταν για ώρες κλειδωμένος ΜΕΣΑ στην τουαλέτα του κελιού (γιατί με κάθε τρόπο προσπαθούσαν με την βία να τον πετάξουν έξω από το μοναστήρι, απειλώντας τον, κλωτσώντας την πόρτα κλπ).


Επί 8 ημέρες ο π.Ιλλαρύων κυκλοφορεί με το ίδιο μικρό σακίδιο και δεν του επιτρέπουν ούτε να μπει στο κελί του (εντός του μοναστηριού) ούτε να πάρει τα πράγματα του.



ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Οι μοναχοί θεωρούνται άγγελοι, ότι θα αναπληρώσουν το τάγμα των αγγέλων που εξέπεσαν μαζί με τον Εωσφόρο και έγιναν δαίμονες.

Μάλλον κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ύψιστη αποστολή τους και βάλθηκαν από αυτή τη ζωή να ξαναγίνουν δαίμονες.

Ειλικρινά ντρεπόμαστε για όσα συμβαίνουν.
(Μόλις μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε κ να μάθουμε νέα θα γράψουμε νέα ανάρτηση (την 4η κατά σειρά αυτή την εβδομάδα) με περιγραφές από το "πογκρόμ"...)


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγος"



Νεότερη Ενημέρωση (Κυριακή 1:30 μμ):
Στο (ξεκλείδωτο) κελί που κατέφυγε ο π.Ιλαρρίων χθες βράδυ, έβαλαν ένα παιδί που φοιτά στην Αθωνιάδα. Ο π.Ιλαρρίων αναγκάστηκε γύρω στις 9μμ να βγει από την τουαλέτα (εκεί είχε σκοπό να κοιμηθεί αρχικά για λόγους ασφάλειας, αλλά σκέφθηκε μήπως τον εμπλέξουν χειρότερα με κατηγορίες λόγω και της παρουσίας πλέον ανήλικου στο κελί αυτό), 
και πήγε σε κάποιο κοινόχρηστο μέρος, κάθισε σε μια καρέκλα, και παρέμενε εκεί (δεν του έδιναν κάποιο κρεβάτι, οπότε αναγκαστικά θα περνούσε την νύχτα στην καρέκλα).

Γύρω στις 10:30 μμ (βράδυ Σαββάτου), και ενώ η πόρτα της Μονής είχε κλείσει από νωρίς, ήρθε όχημα  με 4 αστυνομικούς, τους άνοιξε η μονή, 
οι 4 αστυνομικοί (γνωρίζουμε τα ονόματα τους) μαζί με πατέρες της Μονής (επίσης γνωρίζουμε τα ονόματα τους), ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ τον π.Ιλαρρίων να βγει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ  (αρχικά του έλεγαν τάχα ότι "θα πάμε στο γραφείο να μιλήσουμε" για να τον ξεγελάσουν). 
Ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., κάποιος
Δημήτρης, εξαιρετικά εύσωμος, έκανε το παν για να τραβήξει με την βία τον μοναχό και προηγουμένως πήρε το κινητό τηλέφωνο του πατρός -εκείνη την ώρα συνομιλούσε με άλλον πατέρα, ο οποίος άκουγε ζωντανά όσα διαδραματιζόταν -και αρνιόταν να του το επιστρέψει -μετά από προσπάθεια το πήρε πίσω ο π.Ιλαρρίων). 
Στους επισκέπτες που έβλεπαν τα διαδραματιζόμενα οι μοναχοί έλεγαν ότι τάχα είναι "ψυχοπαθής"! (πληροφορηθήκαμε ότι σε άλλους επισκέπτες που τους ρώτησαν σχετικά με τις διώξεις των μοναχών, τις προηγούμενες ημέρες, διέδιδαν ότι τάχα αυτοί που διέκοψαν την μνημόνευση είναι μέχρι και "ναρκομανείς". Πόσο ελεεινοί μπορεί να γίνουν τελικά, πόσο αλλοιώνει η κοινωνία με την αίρεση την κρίση των ανθρώπων...)

Μεσάνυχτα Σαββάτου, ο π.Ιλαρρίων, έξω από την πύλη, στο σκοτάδι, εκδιωγμένος από το μοναστήρι όπου ζει εδώ και 23 χρόνια, έψαχνε πάλι κάποιο κελί για να φιλοξενηθεί (ότι συμβαίνει εδώ και 10 περίπου ημέρες, που κυκλοφορεί με τον ίδιο σάκο, αφού δεν του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στο κελί του, όπου βρίσκονται και τα προσωπικά του αντικείμενα).

Οι μοναχοί της μονής του είπαν ότι δέχονται να του δώσουν πρόσβαση στα προσωπικά του πράγματα (που είναι στο διαρηγμένο κελί του) μόνον αν εγκαταλείψει το μοναστήρι. Εκβιασμός.

Με την άδεια του π.Ιλλαρίωνος -για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία- έχουμε καταγράψει την τηλεφωνική μας συνομιλία.

Αυτό είναι το κατάντημα της 
"Ιεράς" Μονής Κουτλουμουσίου ...

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

23 σχόλια:

Zωή είπε...

ας βάλουμε όλοι στην προσευχή μας τους εκδιωκόμενους μοναχούς κι όπως επιτρέψει ο Θεός!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, αυτός έχει σχέση με ορθόδοξο ηγούμενο και οι λοιποί με ορθόδοξους μοναχούς; ΕΛΕΟΣ,μας έχουν κατασκανδαλίσει και αυτοί και οι υπόλοιποι "αγιορείτες".
Στο διαταύτα έχουν κάτι να πουν; Καταπάτησε ο Πατριάρχης ιερούς κανόνες ναι ή ου;
Αν τους καταπάτησε ποιά θα πρέπει να είναι η αντίδραση; μήπως αυτή για την οποία διώκονται οι συγκεκριμένοι μοναχοί,οι επόμενοι των Αγίων Πατέρων;

The Cave Dweller είπε...


Προς τα οικουμενιστικά ανθρωπάκια που θέλουν να λέγονται αγιορείτες πατέρες :

Τόσο πολύ έχετε τυφλωθεί ο οφθαλμός της ψυχής σας ?

Δεν φοβάστε την ώρα εκείνη που θα παραδώσετε την ψυχή σας ?

Για ποιο λόγο αφήσατε τα εγκόσμια και πήγατε στα βράχια ? Για να μετράτε τα ευρώ του ΕΣΠΑ ?

Δεν ξέρετε ότι με αυτά που κάνετε εκεί που θα πάει ο Βαρθολομαίος μόλις πεθάνει θα τον ακολουθήσετε κι εσείς όταν έρθει η ώρα σας ?

Δεν φοβάστε τον Θεό ? Λίγο ντροπή δεν υπάρχει ?

Μας έχετε αηδιάσει με αυτά που κάνετε στους ομολογητές πατέρες.

Εύχομαι ο Κύριος Ιησούς Χριστός να σας μεταστρέψει.


Ανώνυμος είπε...

μα δεν καταλαβαίνουμε...άπτεται της αστυνομίας το θέμα της συγκεκριμένης διαφωνίας; η αστυνομία βρίσκεται στο άγιο όρος για να προστατεύει τους μοναχούς από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, είναι η αρμοδιότητα της να επεμβαίνει σε θέματα πνευματικά; έχουμε κεραυνοβοληθεί με όσα διαβάζουμε...εγκληματίες είναι οι μοναχοί και επεμβαίνει η αστυνομία; μήπως ζούμε σε άλλο κράτος και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει; τί έχει αλλάξει όσον αφορά το νόμο και δεν γνωρίζουμε;

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε πολύ ψηλά το Άγιο Ορος και το έχουμε ακόμα, παρ όλες τις ακαταστασίες που διαβάζουμε, αν και τα γνωρίζουμε από κείμενα των αγίων επομένως δεν εκπλήσσουν τα όσα διαβάζουμε
Λυπάμαι ειλικρινά που το προπύργιο της εν Χριστώ αγάπης επιτρέπει να γίνονται γεγονότα όπως με τον μοναχό να είναι κλειδωμένος στην τουαλέτα να κυκλοφορεί με το σακίδιο σαν πουλί χωρίς φωλιά, πολύ λυπήθηκα, πάρα πολύ για αυτά που διαβάζω και εύχομαι να βρουν όλοι γρήγορα μια φωλιά αγάπης και συμπαράστασης και συμπόνοιας και φιλοξενίας, γιατί αυτά μας δίδαξε ο Χριστός μας και σταυρώθηκε και πέθανε για να μας δείξει ποιά είναι τα εφόδια και οι αρετές για να πάμε κάποτε κοντά Του...Η ασπλαχνία είναι του διαβόλου, εδώ έχουμε Αγιο που φιλοξένησε τον δολοφόνο του αδερφού του, πώς μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Η ύψιστη αγάπη είναι η αγάπη προς τους εχθρούς, η βία δεν φέρνει ποτέ τίποτα καλό γιατί είναι του διαβόλου, βία, αναταραχή, ασπλαχνία, έλλειψη συγχώρεσης ...μακάρι να ειρηνεύσουν και να ταπεινωθούν όσοι οφείλουν να ταπεινωθούν, γιατί αποτελούν πρώτη γραμμή και ειδικό τάγμα, είναι το παράδειγμα μας

ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

αυτη ειναι η αγιορειτικη αγαπη; πως λειτουργησανε σημερα το πρωι; με τι καρδια πατησανε το ιερο βημε; σκετη βεβηλωση των ιερων και των οσιων αντι να παμε να κινηγησουμε τους οικουμενιστες διωκουν τους πατερες δεν ντρεμπωντε λιγο δεν εχουν καθολου φοβο θα ερθει η οργη του θεου επαναλαμβανεται το οραμα του μεγαλου αντωνιου με τους οιμιονους να κλωτσουν την αγια τραπεζα και οι πιστοι τι κανουν; κοιμουντε μακαριως ζωντανοι νεκροι ξυπνηστε χανωμαστε αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Τον άφησαν να καθίσει σε καρέκλα το βραδυ;
Μα τι μεγαλοψυχία είναι αυτή;
Κανονικα έπρεπε να τον βάλουν στην πυρά με πίσσα κ πούπουλα!
Είναι τυχερός που έπεσε σε φιλεύσπλαχνος. Τον έβγαλαν έξω για μια ρομαντική βράδυα στην δροσουλα αλλά που να το εκτιμησει ο αχάριστος.

Καλά το γράψατε από αγγελικό σχήμα έγιναν διαβολια.
Ου γαρ οιδασι τι ποιουσι.

Κύριε στήριξε κάθε Μόναχο που έχει ακόμη ορθόδοξη πίστη και συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν λέτε ότι το πάνω κομμάτι που έχετε πάρει το έγραψε ο κ. Τελεβάντος και βάζετε στο τέλος μόνο το link που ίσα-ίσα φαίνεται;

Coemgen είπε...

Απλά και μόνο προς ενημέρωση. Γνωρίζετε ότι ο μοναχός Ιλαρίων πάσχει από εμμονές και έχει ένα σχετικό ιατρικό ιστορικό; Γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος μοναχός κλείστηκε στην τουαλέτα του διαμερίσματος όπου παρέμεναν μικροί μαθητές της Αθωνιάδας, οι οποίοι φυσικά άρχισαν να φοβούνται; Και όταν βγήκε μετά από παρακλήσεις τους (και χωρίς κανείς να κλωτσά την πόρτα), μόνος του κάθισε στο μπαλκόνι, ενώ υπήρχε κρεβάτι να ξεκουραστεί, όπως το είχε κάνει και άλλη μέρα με την ανοχή των αδελφών της μονής; Γνωρίζετε ότι ποτέ η μονή δεν του αρνήθηκε να παραλάβει τα προσωπικά του είδη; Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι πατέρες δεν βγαίνουν να πουν τέτοια πράγματα. Μπορεί να έχω κι εγώ λάθος πληροφορίες (αν και κάποια τα γνωρίζω ως πρώτη πηγή) εσείς όμως πόσο είστε πεπεισμένοι ότι ο π. Ιλαρίων σας λέει όλη την αλήθεια; Ακόμη κι αν δεν δημοσιεύσετε το μήνυμα, το στέλνω για προσωπική σας ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Βρισκονται σε δυσκολη θεση ολοι και γι αυτο πρεπει να προσευχεται ο λαος.
Αναστητω Ο Θεος και διασκορπισθητωσαν οι εχθροι αυτου!
Δεν θελω να πιστευω πως κακοδοξει το αγ.Ορος στην πλειοψηφια του.
Ομως ,και αυτο θα εκανα,...
..... θυμηθηκα τον αγ.Γρηγοριο το δεκαπολιτη-20 Νοε-.
Ειχε παει σε ενα μοναστηρι οπου ο καθηγουμενος ηταν αιρετικος.Και επειδη δεν μπορουσε να τον αντεξει για τις κακοδοξιες του τον ελεγξε.
Τοτε εκεινος τον εδειρε αλυπητα κι οπως ηταν χωρις τα προσωπικα του πραγματα δαρμενος και ματωμενος εφυγε οδοιπορων προς αγνωστη κατευθυνση.
Τα βηματα του ομως για την προνοια του Θεου θελω να πιστευω,τον εβγαλαν σε μια Μονη οπου καθηγουμενος ποιος νομιζετε πως ηταν;
Ο αγιος Συμεων ο Νεος Θεολογος,οπου τον πηρε στη Μονη και εζησε το υπολοιπον της ζωης του και ακομα και μετα τον διαδοχο του Αρσενιο.
Αληθως Ανεστη!
Περιλυπος η ψυχη μας εως θανατου!
Μπραβο στον σχολιαστη 4.35!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η ανάρτηση μας ξεκινάει:
"Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Παιδαγωγός”, την ακόλουθη ανακοίνωση του π. Μακάριου Κουτλουμουσιανού:"

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι κάποιος άλλος το γράφει και όχι εμείς.
Στο τέλος του κειμένου γράφουμε τη λέξη "Πηγή" και όποιος κάνει κλικ, επισκέπτεται την Πηγή. Τόσο απλά.
Όπως κάνουν ένα σωρό άλλα ιστολόγια.

Παρόλα αυτά κάναμε τον κόπο να προσθέσουμε και το όνομα της Πηγής. Δεν συνηθίζουμε να κλέβουμε ειδήσεις, πολύ περισσότερο δεν το κάνουμε συνειδητά. Αν ανθρωπίνως κάνουμε κάποια παράλειψη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να την διορθώνουμε. Απλά όταν τρέχουν τόσο σημαντικές εξελίξεις, δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες.

ΥΓ. Άραγε ποιος "διαμαρτύρεται"; Αποκλείεται να είναι ο κ.Τελεβάντος. Άρα κάποιος δεν έχει δουλειά και ασχολείται με "ψήλους στα άχυρα".
Ποιος θέλει να προκαλέσει πρόβλημα ενώ δεν έχει πρόβλημα ο μοναδικός ενδιαφερόμενος;
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι εδώ και καιρό οι οικουμενιστές χρησιμοποιούν ανώνυμα σχόλια ή εικονικά προφίλ για να διχάσουν. Σε μεγάλο βαθμό -είναι αλήθεια- το έχουν πετύχει.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Γνωρίζετε ότι ο μοναχός Ιλαρίων πάσχει από εμμονές και έχει ένα σχετικό ιατρικό ιστορικό;"
Μα καλά, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ:
Εσύ τον γνωρίζεις;
Είσαι γιατρός; από που ξέρεις το "ιστορικό του";
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να διαδίδεις τις συκοφαντίες που σε ταϊζουν;
Και ο π.Μακάριος;; και αυτός έχει εμμονές; και ένα σωρό άλλοι πατέρες της Κουτλουμουσίου που επίσης διώκονται; Κι αυτοί εμμονές;
Και οι Χιλανδαρινοί που απειλήθηκαν με απέλαση (ως Σέρβοι) και υποχρεώθηκαν να φύγουν; Κι αυτοί "ψυχοπαθείς"; και οι πατέρες της Μεγίστης Λαύρας; Κι αυτοί;;;
Ειλικρινά ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;;;

2) "Γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος μοναχός κλείστηκε στην τουαλέτα του διαμερίσματος όπου παρέμεναν μικροί μαθητές της Αθωνιάδας, οι οποίοι φυσικά άρχισαν να φοβούνται;"

Πάλι ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;;;
Μα πως βρέθηκε ο μοναχός μετά από 23 χρόνια σε άλλο κελί, που δεν είχε κλειδαριά;
Μήπως επειδή του διέρρηξαν το δικό του κελί;
Γι αυτό. Εκεί είχε μείνει προσωρινά την περασμένη Παρασκευή (Ζωοδόχου Πηγής) το βράδυ.

Ώστε ενώ έχει δικό του κελί, και του έχουν ελεύθερη πρόσβαση, αυτός πήγε κατά λάθος ή εσκεμμένα σε ένα άλλο κελί!
Και για να φοβίσει τα "παιδιά", κλείστηκε στην τουαλέτα!!!

Μα ειλικρινά ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να γράφεις τέτοια; Δεν θέλεις να ακούσεις την αλήθεια;

Του έδινε η Μονή κρεβάτι (άρα κελί) και αυτός προτιμούσε να περάσει όλο το βράδυ στην καρέκλα;!!

Και άντε, όλα τα παραπάνω που σου είπαν τα πίστεψες, οι αστυνομικοί πως βρέθηκαν; Ποιος τον πέταξε έξω από το μοναστήρι μέσα στη νύχτα; "Άγγελοι";
Εδώ λες ότι τάχα του έγιναν κρεβάτι; Γιατί τότε φώναξαν την αστυνομία και τον πέταξαν έξω;

Αγαπητέ, δικαίωμα σου να γράφεις ότι θέλεις. Μια μέρα θα δώσεις λόγο στον Θεό όπως θα δώσουν και κάθε "πα-τέρας" της Κουτλουμουσίου. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αγιορείτικη μονή και όχι μαφιόζικη οργάνωση.

mnk είπε...

42 ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι
φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, 43 ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. [...] ἀμὴν
λέγω ὑμῖν, ἐφʹ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. 46 καὶ
ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ; ΕΜΕΙΣ;;;

1) Έστειλε η μονή έγγραφο με το οποίο ζητάει από τους κελιώτες να αποχωρήσουν από τα κελιά τους;
Φυσικά αφού σε αυτά τα έγγραφα άσκησαν έφεση οι κελιώτες

2) Απαίτησε η Μονή από 2 πατέρες που διέμεναν εντός του μοναστηριού να αποχωρήσουν;
Φυσικά αφού αυτό προσπαθεί να "δικαιολογήσει" η ανακοίνωση τους: Γιατί τους διώχνουν από την Μονή.

3) Απαίτησε η Μονή να κατασχεθούν τα αυτοκίνητα των κελιωτών;
Φυσικά. το έγγραφο που παραθέσαμε το αποδεικνύει. Αν ήταν πλαστό θα μας είχαν ήδη συλλάβει.

4) Κατέσχεσε η Μονή αυτοκίνητο κελιώτη που ουδέποτε αγόρασε;
Φυσικά. Αφού οι ίδιοι οι αστυνομικοί έκαναν την κατάσχεση (και αναγκάστηκαν να δώσουν το έγγραφο στον μοναχό που του πήραν το αυτοκίνητο).

5) Έκαναν έφεση οι διωκόμενοι μοναχοί;
Φυσικά, αφού παραδόθηκε από δικαστικό επιμελητή (αν η Μονή πρωτοκολούσε τις εφέσεις τους, δεν θα χρειαζόταν να υποβληθούν σε τόσα έξοδα και καθυστέρηση για να φέρουν δικαστικό επιμελητή από εκτός αγ.όρους).

6) Δόθηκε η έφεση στην Επιστασία όπως όφειλε η Μονή να κάνει;
Όχι. Αλλιώς θα υπήρχε η απάντηση της επιστασίας και θα την δημοσιοποιούσε η Μονή. Εφόσον παρήλθε το χρονικό περιθώριο, η έφεση έγινε αυτόματα δεκτή -σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη Α.Ο.
Άρα η Μονή ΔΕΝ η απόφαση της Μονής ακυρώνεται και δεν μπορεί να διώξει τους πατέρες.

7) Εκδιώχθηκε χθες (Σάββατο βράδυ) ο π.Ιλαρρίων από την Μονή; Φυσικά, μας αναφέρθηκαν μέχρι και τα ονόματα των αστυνομικών και πατέρων που συμμετείχαν στην "επιχείρηση".

8) Για ποιο λόγο βρέθηκαν ξαφνικά τόσοι πατέρες διωκόμενοι από την Μονή; Είναι όλοι τους ψυχοπαθείς όπως διαδίδει η Μονή τάχα "εμπιστευτικά" σε προσκυνητές;
Και οι 10 περίπου Σέρβοι μοναχοί της Χιλανδαρίου που απειλήθηκαν με απέλαση και εκδιώχθηκαν από το μοναστήρι τους; Κι αυτοί ψυχοπαθείς;
Και οι πατέρες της Μεγίστης Λαύρας που διώκονται από τον Ιούλιο; Κι αυτοί "ψυχοπαθείς";


Αν κάποιος δεν θέλει να δει την αλήθεια, θα βρει και ψέμματα και δικαιολογίες να κοροϊδέψει τον εαυτό του. Από φτωχαδάκια μοναχούς σαν τον π.Ιλαρρίων που γυρνάει 9 μέρες τώρα με το ίδιο σακίδιο ως πλανόδιος εκλιπαρώντας στέγη και φαγητό, εμείς δεν έχουμε απολύτως τίποτε να κερδίσουμε.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Απλά να επιβεβαιώσω τους διαχειριστές του ιστολογίου ότι ουδέποτε έστειλα σχόλιο με το οποίο να παραπονούμαι διότι αναδημοσίευσαν κείμενό μου. Σαφέστατα υπάρχει πηγή του κειμένου αλλά και να μην υπήρχε ουδόλως με προβληματίζει.

Εκφράζω τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφω προς ένα των διαχειριστών του ιστολογίου με τον οποίο αντάλλαξα ηλεκτρονικά μηνύματα επειδή γνωρίζω ότι είναι αγνός άνθρωπος που αγαπά τον Χριστό και δεν έχει ιδιοτελή ελατήρια.

Δυστυχώς είμαι πολύ στενοχωρημένος πάρα πολύ επειδή το ιστολόγιο υποστηρίζει σχισματικές καταστάσεις με τις οποίες δεν μπορώ να συμφωνήσω με τίποτα.

Ελπίζω ότι ο Θεός θα τους φωτίσει να δουν το θέμα της αποτείχισης και του σχίσματος στις ορθές τους διαστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Δεν προκαλεί εντύπωση πια η στάση των "πατέρων" της Κουτλουμουσίου καθώς όλοι οι φιλοοικουμενιστές είτε είναι ηγούμενοι είτε είναι δεσποτάδες ακριβώς την ίδια τακτική εφαρμόζουν! Απειλές,διωγμούς,συκοφαντίες.
Αυτούς τους θόλωσε το μυαλό ο αντίθετος και οι δύσμοιροι πιστεύουν ότι μ'αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δόξα και τιμή στον Θεό! ΚΡΙΜΑ!!!!

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Χ είπε...

Τέτοια υποκρισία δεν ξανάδαμε ποτε σαν αυτή του ηγουμένου και των μοναχών διωκτών της μ.Κουτλουμουσίου! Συνθηκολόγησαν με τον διάβολο μοναχοί και ηγούμενος και διώκουν βίαια τους φυλάσσοντες την Ορθόδοξη Πίστη μοναχούς! Δεν τους είδαμε όμως ποτέ να δείχνουν τέτοια βιαιότητα και τέτοιο μένος στις αιρέσεις και στους αιρετικούς...εκεί μάλλον δείχνουν αγάπη και κατανόηση...Αίσχος, το κατάντημα της Κουτλουμουσίου δέν περιγράφεται..αλλα υπάρχει και Θεός! Ζεί Κύριος ο Θεός! Χωρίς να το θέλουν, οι διώκτες, αναδεικνύουν άξιους ομολογητές μάρτυρες που θα μείνουν στην ιστορία! Κουράγιο Πατέρες η Παναγία μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πολύ να μάθω αν οι ενέργειες των μοναχών είναι αυτόβουλες ή αν απλά υπακούουν στους γέροντές τους. Να ξέρουμε αν βρώμισε το σώμα ή το κεφάλι μόνο... Και, επίσης, πόσοι συμμετέχουν και πόσοι απέχουν από τα ανίερα δρώμενα.
Τελικά, το Άγιο Όρος χορεύει σε ρυθμούς Βαρθολομαίου.
Και ο Βαρθολομαίος χορεύει σε ρυθμούς του πάπα Ρώμης.
Κατά τα άλλα, Χριστός Ανέστη...

Ανώνυμος είπε...

Ένα μόνο πονάει τους αιρετικούς και τους διώκτες των ομολογητών. Αδειάσατε τας ενορίας της Ελλάδος, τας μονάς από προσκυνητάς, τα κοιμητήρια από μνημόσυνα. Κλεισθείτε εις τους οίκους σας και κάμετε ταπεινή προσευχή να έχετε το έλεος του Θεού.

Όσο εμβαίνετε εις τους ναούς των μισθωτών ποιμένων και σιωπάτε εις τα έργα των τόσο δεν έχετε την ορθόδοξη μαρτυρία. Μετατρέψατε τους οίκους σας σε κατ' οίκον εκκλησίες. Έτσι εκαμαν οι αρχαίοι πατέρες και αδελφοί μας χριστιανοί και από την απλή και ταπεινή αυτή ζωή, χωρίς πομπώδεις περιφορές και παρελάσεις πολυτελών αμφίων, εκατομμύρια μάρτυρες εθεμελίωσαν την Εκκλησία με το αίμα τους. Εξέλθετε από το ενοριακό σύστημα του οπαδικού χριστιανισμού.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ομάδα "Εφφαθά"
Υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον σας εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_62.html

Θα θέλαμε κάποια επίσημη τοποθέτηση- διευκρίνηση σας.
(παρακαλούμε ΜΗΝ απαντάτε σε άλλες αναρτήσεις, μην γεμίζουμε και άλλες αναρτήσεις με άσχετα προς την ανάρτηση σχόλια)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς αγαπητό κ.Τελεβάντο:


Αποτείχιση δεν είναι η έξοδος από το μαντρί (έξοδος από το τοίχος όπως ίσως αντιλαμβάνονται όσοι αγνοούν την σημασία της λέξης)
αλλά η δημιουργία τοίχους ΜΕΣΑ στο μαντρί, για να προστατευθεί το ποίμνιο από τους λύκους που έχουν εισέλθει.


Περιοριζόμαστε να σας παραθέσουμε ενδεικτικά:
1) Μας αποκαλείτε "σχισματικούς".
Στο Ιερό Πηδάλιο της Αγίας του Θεού Εκκλησίας, στον υπό ερμηνεία του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Α' Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου αναφέρει :
"Σχισματικοί δε, ονομάζονται εκείνοι όπου διαφέρονται προς την Καθολικην Εκκλησία, όχι για δόγματα Πίστεως αλλά για κάποια ζητήματα εκκλησιαστικά και ευκολοϊάτρευτα."
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_26.html

2) Δείτε τι γράφουν Άγιοι Πατέρες για το αν επιτρέπεται να έχουμε εκκλησιαστική κοινωνία με αιρετικούς (ΠΡΙΝ την καταδίκη τους):
«Νὰ ἀποφεύγετε τὴν ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία μὲ ὅσους πιστεύουν φανερὰ τὰ ἀσεβῆ δόγματα. Νὰ φυλάσσετε δὲ τοὺς ἑαυτούς σας ἀπὸ ὅσους νομίζουν, ὅτι δὲν πιστεύουν τὰ τοῦ Ἀρείου, κοινωνοῦν ὅμως μὲ τοὺς Ἀρειανούς. Ἰδιαιτέρως δέ, ἁρμόζει σὲ μᾶς νὰ ἀποφεύγουμε τὴν ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία μὲ ἐκείνους ποὺ ἀποστρεφόμαστε τὸ φρόνημά τους. Ἐὰν πάλι κάποιος προσποιεῖται, ὅτι ὁμολογεῖ τὴν ὀρθὴ πίστη, παρουσιάζεται ὅμως νὰ κοινωνεῖ μὲ τοὺς αἱρετικούς, αὐτὸν νὰ τὸν προτρέπετε νὰ ἀπέχει ἀπὸ μία τέτοια συνήθεια. Καὶ ἐὰν μὲν συμφωνεῖ μαζί σας, νὰ τὸν ἔχετε σὰν ἀδελφό. Ἐάν ὅμως ἐπιμένει φιλόνικα, νὰ τὸν ἀποφεύγετε. Ἐφόσον συμπεριφέρεστε μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο, θὰ διατηρήσετε τὴν πίστι σας καθαρή. Ἀλλὰ καὶ ἐκεῖνοι θὰ ὠφεληθοῦν βλέποντάς σας καὶ θὰ φοβηθοῦν, μήπως θεωρηθοῦν ὅτι εἶναι ἀσεβεῖς καὶ ἔχουν τὰ ἴδια φρονήματα μὲ αὐτούς»
(Μέγας Ἀθανάσιος, Τοῖς τόν μονήρη βίον ἀσκοῦσι….P.G.26, 1188BC)"

«Ἐχθροὺς γὰρ Θεοῦ ὁ Χρυσόστομος, οὐ μόνον τοὺς αἱρετικούς, ἀλλὰ καὶ τοὺς τοῖς τοιούτοις κοινωνοῦντας μεγάλη καὶ πολλῇ τῇ φωνῇ ἀπεφήνατο» (Θεοδώρου Στουδίτου, P.G. 99, 1049Α) .
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_41.html

3) Αν διαβάσετε τον βίο του Αγ. Μαξίμου του Ομολογητού, θα δείτε αν κοινωνούσε ή όχι με τους αιρετικούς. Του έκοψαν την γλώσσα, όπως και στους μαθητές του κι όμως δεν ενέδιδε.

«Είσαι καλά Μάξιμε; Μήπως έχεις τρελαθεί και δεν το ξέρεις; Δηλαδή, θέλεις να μας πεις, μετά απ’ όλα αυτά που συζητήσαμε, ότι εσύ ένας φτωχός και ταπεινός καλόγερος, (γιατί εκτός των άλλων, ήταν απλός Μοναχός, δεν ήταν καν ιερομόναχος ο Άγιος Μάξιμος, παρ’ όλο που ήταν και ηγούμενος) εσύ λοιπόν ένας απλός Μοναχός,
ΜΟΝΟΣ σου χωρίς κανένα άλλον μαζί, έχεις την αλήθεια και μείς όλοι οι άλλοι, όλα τα Πατριαρχεία και όλες οι κατά τόπους εκκλησίες, όλοι οι Πατριάρχες, οι αρχιερείς, όλοι οι κληρικοί, όλος ο λαός, όλη η οικουμένη είναι στην πλάνη και στην αίρεση και είμαστε εκτός Εκκλησίας;

Δηλαδή εσύ μόνο σε όλη την οικουμένη έχεις την αλήθεια; Εσύ μόνος σου είσαι η Εκκλησία; Τρελάθηκες τελείως; Για έλα στα συγκαλά σου, και έλα γρήγορα μαζί μας, πριν είναι πολύ αργά, για να ανήκεις και συ στην Εκκλησία του Χριστού, γιατί τώρα, αφού δεν επικοινωνείς μαζί μας, είσαι έξω από την εκκλησία, και σίγουρα θα χαθείς έτσι που πας».

Διαβάστε παρακαλούμε:
http://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/pia-ine-i-ekklisia-tou-christou-kata-ton-agio-maximo-ton-omologiti/

http://www.impantokratoros.gr/Maximos-Omologitis.el.aspx

http://aktines.blogspot.gr/2017/01/blog-post_739.html

Ανώνυμος είπε...

o igoumenos hristodoulos ine apo ta katihitika tis zois ihe kales shesis me kores pos ton kanan ierea ke igoumeno o christoforos kalivas arhimandritis egrapse gia orko zoikon oli i igoumeni ine eklekti patriarhiki ke oli tou ikoumenismou min aporite pou diokoun zilotes tha kanoun ke hirotera palikaria tou sait aftou ginete ke esis zilotes ton paleon pateron mas gia na min kaoume ke emis mazi me aftous apo ta pirinika toutritou polemou afti den fovounde theo ke pezoun teatro se emas na tous akolouthoume ke oli maxi pame sto adi atanasopoulos elvetia

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηγούμενος Χριστόδουλος αγαπάει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Όπως είναι γνωστό ήταν εκτός Αγίου Όρους για λόγους υγείας.

Τις επιστολές που δημοσιεύσατε δεν τις υπογράφει ο Χριστόδουλος, αλλά η χειρόγραφη υπογραφή έχει άλλο όνομα, προφανώς μέλους της γεροντικής σύναξης.

Τα δυσάρεστα γεγονότα συμπέφτουν χρονικά με την πρόσφατη ηγουμενική επίσκεψη του αρχηγού των Κατσουλιέρηδων στη Μονή Κουτλουμουσίου.

Σχετικά ντοκουμέντα υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Ο νοών νοείτω...

Μπορείτε να ερευνήσετε σχετικά και να αναδείξετε το θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.