" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ψήφισμα – διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο. Φωτογραφίες.

Ψήφισμα – διαμαρτυρία προς

τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας

κ. Θεόκλητο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ"


Σεβασμιότατε,
Εδώ και 100 και πλέον χρόνια, στους κόλπους της Εκκλησίας μας, συντελείται βαθμιαία μία μεγάλη προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως


Αποκορύφωμά της είναι η ονομαζόμενη «Αγία και Μεγάλη Σύνολος», που έγινε στο Κολυμπάρι της Κρήτης 19-26 Ιουνίου 2016, όπου ψηφίστηκαν και υπογράφηκαν κείμενα, μόνον από τους εκπροσώπους των 10 Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, χωρίς την συμμετοχή (4) τεσσάρων Πατριαρχείων, δηλαδή άνευ της συμμετοχής των 2/3 των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών.


Στα κείμενα αυτά αναγνωρίστηκε ο όρος «εκκλησία» για όλες τις ετεροδοξίες, χωρίς πουθενά να αναφέρεται ο όρος αίρεση. Κατά συνέπεια αποδόθηκε επίσημα (σύμφωνα με τα κείμενα) εκκλησιαστικός χαρακτήρας, έγκυρα μυστήρια και αποστολική διαδοχή σε όλες τις αιρέσεις και φυσικά και στην αίρεση του Παπισμού.

Αναγνωρίστηκε ο θεσμός του προτεσταντικής προέλευσης Π.Σ.Ε. (Παγκοσμίου Συμβουλίου «Εκκλησιών») σαν «Αδελφότητα Εκκλησιών», όπου η «Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» (που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως), ταυτίζεται με την «Εκκλησία του Οικουμενισμού», δηλαδή την ενότητα μέσα στην διαφορετικότητα των πίστεων!.

Δεν αναγνώρισε (αυτή η Σύνοδος) τυπική, ως όφειλε, σαν Οικουμενικές Συνόδους την Η΄(ογδόη) επί Μεγάλου Φωτίου και την Θ΄(ένατη) επί Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου σ΄αυτές καταδικάζονται οι κακοδοξίες της αιρέσεως του Παπισμού (Φιλιόκβε, πρωτείο του Πάπα κ.λ.π.).

Εν κατακλείδι, αυτή η Σύνοδος, αντί να καταδικάσει τον Οικουμενισμό ως επικίνδυνη αίρεση, αναγνώρισε και επικύρωσε επίσημα την φοβερή αυτή παναίρεση του Οικουμενισμού, η οποία και επιβάλλεται υποχρεωτικά να την αποδεχθούν όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί!.

Αμέσως ΜΕΤΑ την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος,
υποδέχεται τον αιρετικό (οικουμενιστή) Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Βέροια

Ο άξιος και αγαπητός σας προκάτοχος π. Αυγουστίνος Καντιώτης έλεγε: 
"Εγώ τουλάχιστον, ο ιερομόναχος, δεν θέλω να ζω στον κόσμο, για να δω την Ορθοδοξία να προδίδεται. Δεν θα δεχθώ να ζω στον κόσμον αυτόν. Εάν αντιληφθούμεν, αδελφοί μου, να γίνεται προδοσία, τότε θα κηρύξωμεν επανάστασιν και με τους επισκόπους τους πιστούς, τους ολίγους που έχει η Αγία ημών Εκκλησία και με τους πρεσβυτέρους και με τους καλόγερους και τους πτωχούς θα κηρύξωμεν επιστράτευσιν, θα κηρύξωμεν συναγερμόν!" (18-1-1967 Αθήνα).



Εσείς, σεβασμιότατε, πολύ σωστά με υπόμνημά σας που στείλατε στην Ιερά Σύνοδο, θέσατε κόκκινες γραμμές στα θέματα πίστεως πριν αποφασιστούν στην Σύνοδο της Κρήτης και οι οποίες (κόκκινες γραμμές) παραβιάστηκαν ασυστόλως, δηλαδή ούτε Ορθόδοξη ήταν (αυτή η Σύνοδος) ούτε αναγνώρισε την Η΄και Θ΄ Οικουμενικές Συνόδους, αλλά κυρίως ονομάστηκαν όλες οι αιρέσεις και ομολογίες «εκκλησίες»!



Γι΄αυτό λοιπόν παρακαλούμε να επιληφθείτε ορθοδόξως του θέματος, δίνοντας την δική σας ομολογία στην άμεσα προγραμματιζόμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι ο λαός σας εξουσιοδοτεί και σας προτρέπει να υποστηρίξετε την μη αποδοχή αυτής της Συνόδου ως «Αγίας και Μεγάλης», και την μη εφαρμογή των αποφασισθέντων και ψηφισθέντων, αντικανονικώς, προδοτικών κειμένων, που κλονίζουν και σκανδαλίζουν πρωτοφανώς το σώμα της Εκκλησίας μας.


Σας ευχόμαστε καλή φώτιση και καλή δύναμη.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ

Συμπλήρωμα – επεξηγήσεις
στο ψήφισμα-διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο


Όσον αφορά στην λεγόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης 2016 επισημαίνουμε τα εξής:
1) Δεν υπήρχε ενημέρωση του ορθοδόξου πληρώματος αλλά υπήρχε απόκρυψη των αποφασιζομένων κατά την προσυνοδική διαδικασία.2) Νομιμοποιεί (αυτή η σύνοδος) κατοχυρώνει και επιβάλλει επίσημα την παναίρεση του Οικουμενισμού.3) Γίνεται δεκτό εμμέσως πλήν σαφώς ότι όλες οι αιρέσεις είναι «εκκλησίες». Στο τελικό κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον» της λεγομένης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου», στην παράγραφο 6 (έξι), αναφέρεται ότι: « Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν των μη ευρισκομένων εν κοινωνία μετ΄αυτής άλλων ετεροδόξων χριστιανικών εκκλησιών και Ομολογιών». Έτσι γίνεται αναγνώριση εκκλησιαστικού χαρακτήρα, αποστολικής πίστης, αυθεντικών μυστηρίων και αποστολικής διαδοχής, στον Παπισμό και σ΄όλες τις άλλες αιρέσεις.4) Υποβιβάζει (αυτή η σύνοδος) τον Χριστιανισμό στο επίπεδο του κοινωνισμού.5) Καταλύει αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων.6) Αναγνωρίζει το Προτεσταντικό Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (που πρεσβεύει ότι όλες οι «εκκλησίες» έχουν την ορθή πίστη).7) Δεν αναγνωρίσθηκαν, ως όφειλε, οι προηγούμενες Σύνοδοι και κυρίως η 8η 9η ως Οικουμενικές Σύνοδοι.





Σχόλιο 
Επειδή μια φωτογραφία = 1000 λέξεις, θυμίζουμε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο:
(κάντε κλικ επάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)











ο μητροπολίτης απειλεί τον π.Παϊσιο Παπαδόπουλο να παραδώσει το μοναστήρι του (που έκτισε ο ίδιος εξ αρχής), δείτε σχετικά την ετικέτα μας "Δίωξη π.Παϊσίου Παπαδόπουλου"


Και μην ξεχνάμε το σημερινό μας βίντεο με τον Μητροπολίτη Προύσης που παρά τις διαμαρτυρίες πιστών έγινε με τιμές δεκτός στην μητρόπολη Φλωρίνης πρόσφατα.
Δείτε τον να φυλάει το χέρι του Πάπα:



Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το στάρι πρέπει να ξεχωρίσει από το άχυρο και το άχυρο να παραδοθεί στην φωτιά για να καεί
υπομονή
είναι χρόνια ομολογίας, πάντα για τον χριστιανό η ζωή του ολόκληρη είναι ζωή ομολογίας, επομένως ειδικά στα σημερινά χρόνια γιατί όχι;
να έχουμε χαρά

κάποτε οι διωγμοί, οι κομμουνισμοί, και άλλα πολλά
σήμερα τα γνωστά σε όλους
όσο αυξάνεται το κακό τόσο θα γίνονται οι διωγμοί πιό έντονοι και πονηροί
διωγμό έχει ο χριστιανός ούτως ή άλλως, δεν ταιριάζει με τους πολλούς που βαδίζουν την πλατειά οδό και καλείται να πάει κόντρα στο ρεύμα του κόσμου τούτου
πρέπει να χαιρόμαστε που μας δίνονται ευκαιρίες να ομολογήσουμε τον Τριαδικό Θεό και την Αλήθεια του Ευαγγελίου
ποιός θυμάται τον Διοκλητιανό πχ;
στάχτες που σκόρπισαν ήταν όλοι οι εχθροί του Κυρίου
και οι οπαδοί τους που δεν ήταν και λίγοι...
ίδια κατάσταση πάντα
Δόξα τω Θεώ να λέμε που μας δίνεται η ευκαιρία να ομολογούμε τον Χριστό αυτά τα χρόνια που δεν γνωρίζει κανείς μας αν ζει το επόμενο δευτερόλεπτο ή αν φύγει αιφνίδια από ατύχημα ή ανακοπή, όσα τσεκ απ κι αν κάνει κανείς σε ανθρώπους γιατρούς...

Ανώνυμος είπε...

Να το πω λαικιστί με ενα παράδειγμα,

Εχουμε ενα τεράστιο εργοστάσιο [ εκκλησία ] που παράγει οικουμενισμό
Εκει όμως υπάρχει ενας ιος όπου σκοτώνει τους εργαζόμενους.... [ αιρεση ]
γι’ αυτό κάποιοι εργαζόμενοι [ Ιερείς] που το κατάλαβαν έφυγαν και έφτιαξαν ενα μικρό καταφύγιο στην άλλη άκρη [ αποτειχισμένοι ] αλλά λένε στον κόσμο μην φοβάστε αν είστε μεσα στο εργοστάσιο δεν θα πεθάνετε...[ κοινωνείστε ελεύθερα ]
και ο λόγος; επειδή δεν ξέρετε οτι υπάρχει ο ιος....
Τα συμπεράσματα δικα σας

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.