" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τυχαίο; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ... ΥΜΝΟΙ του ΡΑΒΒΙΝΟΥ ΦΡΙΖΗ στον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ... επειδή ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ το ΕΘΙΜΟ με το ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ! Νέες απίστευτες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τον μητροπολίτη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟ.

Πές μου τους φίλους σου να σού πω ποιος είσαι:

Σε βίντεο που ανέβασε την περασμένη Δευτέρα στο κανάλι του στο YouTube, ο πρώην Αρχιραββίνος της Θεσσαλονίκης Μορντοχάϊ Φριζής ΥΜΝΕΙ τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Κουκουρίδη, για ποιόν λόγο νομίζετε;

Επειδή κατήργησε το Κάψιμο του Ιούδα σε όλον τον Έβρο, με έναν απλούστατο τρόπο:
Απείλησε πως όποια Ενορία τολμήσει να τηρήσει κι εφέτος το Αντισημιτικό Έθιμο, δεν θα στολίσει και δεν θα περιφέρει τον Επιτάφιο με δική του προσωπική εντολή!



Χιλή Αλεξανδρούπολης (2012):


https://youtu.be/dup1doDSctM


https://youtu.be/PO90B6NXyQY




Την περασμένη Κυριακή, ο Άγιος Αλεξανδρουπόλεως φιλοξενήθηκε στο «Αρχονταρίκι» του Δεσπότη Βόλου Ιγνάτιου Γεωργακόπουλου (ΕΤ-1) και όλοι κατάλαβαν το ποιόν του:
  • Κάλεσε την Κυβέρνηση Σαμαρά να φτιάξει αμέσως το Τζαμί της Αθήνας, διότι αυτό επιθυμεί ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός!..
  • Και αποκάλυψε ότι με χρήματα της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως έχει ο ίδιος φτιάξει έναν ειδικό χώρο για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι του Έβρου!


Θυμίζω δύο μόνο πράγματα για τον εν λόγω Ιεράρχη:
1) Ήταν αναφανδόν κατά της Ανεγέρσεως του Τείχους του Έβρου, διότι θα δυσκολέψει τους αδελφούς μας Λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί.
2) Τον περασμένο Αύγουστο είχε χαρίσει την Τορά (Παλαιά Διαθήκη) στα εβραϊκά σε κάτι Γαλλοεβραίους τουρίστες που επεσκέφθησαν την Αλεξανδρούπολη και τους είχε διαβεβαιώσει πως όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κρύβουμε έναν Εβραίο μέσα μας!..

(σχόλιο "ο Παιδαγωγός": προσέξτε παμπόνηρο "επιχείρημα". Επειδή λέει κάποιες φορές το ποτάμι του Έβρου φουσκώνει και κινδυνεύουν να πνιγούν οι λαθρομετανάστες που έρχονται παράνομα, 
γι αυτό ΝΑ ΜΗΝ χτίσουμε τοίχος-φράχτη στον Έβρο! για να περνάνε με ασφάλεια!
Ο Εποικισμός και η ισλαμοποίηση της Ευρώπης, είναι ψιλά γράμματα για τον κ.Άνθιμο..)

7/8/2012. Καλωσόρισμα του Μητροπολίτου μας στους Γαλλοεβραίους τουρίστες της Αλεξανδρούπολης.
Από τις αρχές Αυγούστου έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρουπόλεως Γαλλοεβραίοι τουρίστες(...)
 Ο Μητροπολίτης μας τους καλωσόρισε στην πόλη μας, δίνοντάς τους ως δώρο ψηφιακό δίσκο (CD) με ηχογράφηση του πρωτοτύπου της Παλαιάς Διαθήκης στα Εβραϊκά, μία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως την οποία προλόγισε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.(...)
"Στη σχέση μας με το Θεό, όλοι έχουμε ένα εβραίο μέσα μας, μέχρι σήμερα.
"

Παραλείπει όμως να αναφέρει στους Εβραίους που δωρίζει την Παλαιά Διαθήκη ότι η σωτηρία ήρθε διά του Χριστού, γεγονός που περιέχεται στην Καινή Διαθήκη.  Πηγή




ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Άμα δείτε τον 52χρονο Άνθιμο Κουκουρίδη να γίνεται ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μη ξαφνιαστείτε. Θα είναι άλλη μία απόδειξη του πόσο πανίσχυροι έχουν καταστεί στην εποχή μας οι Εβραίοι…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ", ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ", ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2013, Πηγή
φωτογραφία - επιλογές και παρουσίαση βίντεο : Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" 





Στον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και στα "κατορθώματα" του, αναφερθήκαμε αρκετές φορές, πχ εδώ 

αλλά και μόλις προχθές:

Βάζοντας όλες τις παραπάνω
φωτογραφίες-αποκαλύψεις μαζί, 
αντιλαμβανόμαστε ότι μόνον τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν όλες αυτές οι "παράξενες" επιλογές αυτού του δεσπότη. Πως άραγε να έγινε δεσπότης στην τόσο ευαίσθητη εθνικά Θράκη;


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λέει ένας Ρώσος σε κάποιο βίντεο... ΄΄όλα αυτά θα γίνονται, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !΄΄

πώς θα σταθούμε ενώπιον Του;

Κύριε ελέησον μας και φώτισον μας, τους άφρονες

Ανώνυμος είπε...

έλα όμως που ο Χριστός μάλλον ήταν Ελληνας; Η Παναγία ήταν Ελληνίδα;
ας απαντήσει ο κύριος ραββίνος γιατί η επιγραφή στον σταυρό ήταν σε 3 γλώσσες γραμμένη, μεταξύ των οποίων ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

Επειδή ηταν υπο Ρωμαικη κατοχη στην χώρα των Ιουδαίων αλλά η διεθνής γλώσσα ήταν τα ελληνικά
Δεν ισχύει το σενάριο ο Χριστός ήταν Ελλην, επειδή 1ον ακυρώνεται όλο το ευαγγέλιο και 2ον αυτό ακριβώς θέλουν να αποδείξουν οι Εβραίοι ώστε να ερθει για Πρώτη φορά ο Εβραίος Μεσσίας μιας και ο προηγούμενος δεν ηταν δικος τους.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο +ΙΓΖ,
Ενδιαφέρουσα αυτή η άποψη σας, όσον αφορά τον Μεσσία των Εβραίων και το αν ο Κύριος ήταν Ελλην, κάτι που διαβάζω πρώτη φορά…
Φυσικά για μας τους ορθοδόξους μέγιστη αποστολή αποτελεί η εφαρμογή όσων δίδαξε ο Κύριος μας κάθε λεπτό του επίγειου βίου μας, ώστε να πάμε κάποτε κοντά Του και όχι η καταγωγή Του, ο Κύριος αγκάλιασε όλον τον κόσμο κι έδειξε συγκεκριμένους τρόπους όσον αφορά την σωτηρία μας, κι όλοι οι Αγιοι Του επίσης οι οποίοι εφάρμοσαν και διατήρησαν ανόθευτη την Ορθοδοξία όπως παραδόθηκε από τους Αγίους Αποστόλους Του
Καλή Ανάσταση από καρδιάς, ευχαριστώ για το σχόλιο σας

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

Καλή Ανάσταση απο καρδιάς

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.