" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Αυτούς τους Επισκόπους περιμένουν οι αντι-Οικουμενιστές να καταδικάσουν εν Συνόδω τον Οικουμενισμό;

Ο Κίτρους Γεώργιος στην Ευαγγελική "εκκλησία"! 
Και εις ...ανώτερα!!!

Τὸ παράρτημα τῆς Π.Ε. Θεολόγων Κατερίνης καὶ ὁ τότε Πρόεδρός της, ποὺ χαιρέτησαν ἐνθουσιασμένοι τὸν γνωστὸ γιὰ τὶς οἰκουμενιστικές του ἰδέες Ἀρχιμανδρίτη ποὺ τοὺς ἐπέβαλαν ὡς Μητροπολίτη, θὰ διαμαρτυρηθοῦν τώρα,στὰ νέα Οἰκουμενιστικά του ἀνοίγματα; Ἐδῶ στὴν "ἐκκλησία" τῶν Εὐαγγελικῶν!




Εἴχαμε παρουσιάσει, ὅταν ἐξελέγει μητροπολίτης, τὴν οἰκουμενιστικὴ προϊστορία τοῦ κ. Γεώργιου (ἂς τὸ συνειδητοποιήσουμε ὅτι εἰς τὸ ἑξῆς μόνο Οἰκουμενιστὲς θὰ γίνονται Μητροπολίτες), ὁ ὁποῖος ἀποδέχτηκε νὰ εἶναι παρόντες στὴν χειροτονία του καὶ αἱρετικοὶ "ποιμένες". Τώρα ἀνταπόδωσε τὴν τιμὴ ποὺ τοῦ ἔκαναν! Ἦταν παρὼν στὴν συναυλία ποὺ "πραγματοποιήθηκε στην ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία της Κατερίνης"!

Οἱ δημοσιογράφοι τότε τὸν ρώτησαν: 
Στην ενθρόνισή σας, είδαμε τον Ποιμένα της(αιρετικής) Ευαγγελικής Εκκλησίας (τῆς Κατερίνης).
Καὶ ὁ κ. Γεώργιος σὲ μιὰ ἔκρηξη εἰλικρίνειας, μὲ καμάρι(;) καὶ χωρὶς κόμπλεξ Παραδοσιακότητος καὶ συντηρητισμοῦ, ἀποκαλύπτει ἐκεῖνο ποὺ δὲν εἶχαν καταλάβει οἱ δημοσιογράφοι! Δὲν εἴδατε δηλαδή, τοὺς εἶπε, «ότι εκτός από τον (Ευαγγελικό) Ποιμένα της Κατερίνης, ήταν (παρόντες) και οι (αἱρετικοὶ Εὐαγγελικοί) Ποιμένες της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης»!



Καὶ γιατί νὰ μὴν εἶναι παρόντες; (δείχνει νὰ ἀπορεῖ ὁ Ἐπίσκοπος, μάλαμα). 
Ἀφοῦ συνεχίζει,«ἡ Ἑλληνική Εὐαγγελικὴ Ἐκκλησία συνεργάζεται με την Ορθόδοξη στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Διαχριστιανικού διαλόγου»; (!!!) «20 χρόνια στη Βέροια δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Απεναντίας, συμμετείχαν (οἱ Εὐαγγελικοὶ Ποιμένες!) σε εκδηλώσεις όπως ήταν τα “Παύλεια”... Σεβόμαστε το «πιστεύω» όλων, σεβόμαστε τη διαφορετικότητα ή ακόμη και το να μην πιστεύει κάποιος σε τίποτα» (ἐδῶ).




ΤΑ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΘΗ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ἀόρατε Κριτά, ἐν σαρκὶ καθωράθης,καὶ ἔρχῃ ὑπ᾿ ἀνδρῶν, παρανόμων κτανθῆναι  (όρθρος Μ.Τρίτης)


Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Είναι μια καταστροφική πρακτική, αυτή που προβάλλεται από το δημοσίευμα που μας έστειλαν αναγνώστες και φίλοι του Ιστολογίου μας από την Κατερίνη.

Περιοχές όπως η Σύρος, η Κέρκυρα, η πόλη της Κατερίνης, αλλά και οι ενορίες της ομογένειας, σε Αμερική, Αυστραλία, Κεντρική Ευρώπη και Καναδά, χρησιμοποιούνται σαν συγκρητιστικό παράδειγμα, ειρηνικής εν αγάπης συμβιώσεως, πιστών διαφορετικών δογμάτων.

Προβάλλεται έτσι ο πυλώνας της Οικουμενιστικής παναιρέσεως, “πίστη (σε οτιδήπτε) και αγάπη (εωσφορικής συλλήψεως) πέρα και πάνω από τα δόγματα της Ορθοδόξου πίστεως και των Αγίων πατέρων”.

Ποιος άραγε πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά στη “διαφημιστική εκστρατεία”; Ποιος ευαγγελίζεται ελαφρά τη καρδία, το “αγαπολογικό ευαγγέλιο” της παναιρέσεως του Οικουμενισμού; Ποιος “ερωτοτροπεί” με την άσεμνη νύμφη του θρησκευτικού συγκρητισμού;
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Πλαταμώνα και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος !!!


Την Τετάρτη 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία της πόλης μας, με την ευγενική αρωγή και τιμητική παρουσία του
Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονυσίου Πασχάλη, συναυλία από την μικτή χορωδία Κατερίνης με το ορατόριο για ψάλτες, χορωδία, τάλαντα και καμπάνες του Μιχάλη Αδάμη, υπο την διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Αδαμίδη.

Το ορατόριο παρουσιάζεται ηδη επι τριάνα ετη συνεχώς στην πόλη μας, σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία κατά την περίοδο προ του Πάσχα, για την δημιουργία ανάλογης ατμόσφαιρας των ημερών.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και παρευρέθηκαν στην συναυλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Πλαταμώνα και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος, ο αιδέσιμος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης κ.Υφαντίδης, ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομικός, ο Αντιδήμαρχος κ.Λεμονόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Πιπίτσα Μακρίδου και πλήθος κόσμου.

Στα Βυζαντινά Πάθη συμμετείχαν οι: Κώστας Μιχαλακόπουλος (ευαγγελιστής) , Ηλίας Παπάζογλου (Χριστός), Κώστας Μπίτσιανης (Πιλάτος), Νίκος Σάμαλης (Αρχιερεύς), Τάσος Αραβοσιτάς (πρώτος ληστής), Θωμάς Θεοχαρόπουλος ( δεύτερος ληστής) , Μέλιος Πίτσιας ( τάλαντα, καμπάνες).

Η μικτή χορωδία Κατερίνης εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της στον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.Διονύση Πασχάλη για την ανιδιοτελή πολλαπλή βοήθεια που προσέφερε σε πολλές εκδηλώσεις της.











3 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Για νά γίνει Σύνοδος, νά είναι παρόντες οι Ορθόδοξοι και οι Οικουμενιστές, θα πρέπει να βρεθεί μία μεγαλύτερη κοσμική δύναμη να τους συγκεντρώσει, βλέποντας από την ιστορία ότι οι Αυτοκράτορες ήταν εκείνοι που έκαναν την σύγκλιση των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και όχι οι Πατριάρχες.
Λέει ο Β. Στεφανίδης, "Εκ του αυτοκράτορος εξηρτάτο η εκλογή των επισκόπων και μάλιστα των πατριαρχών, η ίδρυσις και συγχώνευσις επισκοπών και αρχιεπισκοπών και η ανύψωσις αυτών εις μητροπόλεις, η ανακήρυξις αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Εις τον αυτοκράτορα εγίνοντο εκ των εκκλησιαστικών δικαστηρίων εφέσεις. Ο αυτοκράτωρ συνεκάλει τας οικουμενικάς συνόδους, διήυθηνεν αυτάς προσωπικώς ή δι' αντιπροσώπων, τας συνοδικάς αποφάσεις καθίστα νόμους του κράτους και εκ των αντιμαχομένων δογματικών διδασκαλιών αυτός ενίοτε ώριζε, τίς θα επικρατήσει. [...] Ο αυτοκράτωρ είχεν ιερατικόν χαρακτήρα. Ήδη οι εθνικοί αυτοκράτορες είχον τοιούτον χαρακτήρα (ο ρωμαίος αυτοκράτωρ ήτο άκρος αρχιερεύς του εθνισμού, pontifex maximus)".

Στις μέρες μας ο Πάπας και οι Μασόνοι ασκούν τρομερή ποδηγέτηση τόσο σε κοσμικά όσο και σε Εκκλησιαστικά ζητήματα, πού σημαίνει ότι όπως είναι έτσι τα πράγματα, ουδεμία περίπτωση υπάρχει να συγκλιθεί Σύνοδος πού νά παρευρισκονται και οι Οικουμενιστές προκειμένου να γίνουν διάλογοι και στο τέλος να γίνει η καταδίκη του Οικουμενισμού καί τών Οικουμενιστών. Το άλλο θέμα είναι ότι οι οικουμενιστές εξ Ορθοδόξων δεν παραδέχονται την ένωση παρά ομιλούν μόνο για τους δήθεν θρησκευτικούς διαλόγους.
Άρα όποιος περιμένει να γίνει τέτοια Σύνοδος καταδίκης μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου, και θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε και να
πορευτούμε με την παρούσα κατάσταση.

The Cave Dweller είπε...

Βλέπετε πουθενά καμία εικόνα στο "ναό" τους ?

Οι Ευαγγελικοί είναι εικονομάχοι, διαστρεβλωτές του Ευαγγελίου και κατά συνέπεια είναι καταδικασμένοι από οικουμενική Σύνοδο.

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν και έχοντας ως δεδομένο ότι η οικουμενιστική "εκκλησία" της Ελλάδος θεωρεί την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών ως σχισματική και μη έχουσα μυστήρια, τότε μπορώ μετά παρρησίας να αναφωνήσω :

ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ !!!

"ἔστιν σχισθῆναι καλῶς καί ἔστιν ὁμονοῆσαι κακῶς"

Ιερός Χρυσόστομος (P.G. 59, 314).

Ανώνυμος είπε...

κάποιος χριστιανός να τους βάλει φωτιά ρε παιδιά δεν γίνεται για ν΄αγιάσει και το χέρι του

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.